Варення – п’ятихвилинка з лохини – це цікаве ласощі, перед яким буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лохина 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.
- Перекладаємо лохину у велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.
- Ми залишаємо заготовку на ніч для рясного виділення соку.
- Ставимо наповнену миску або каструлю на вогонь.
- Доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо після рівно 5 хвилин. Прибираємо з плити.
- Розливаємо гарячі ласощі по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.
Варення-п’ятихвилинка з лохини готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.