- Абрикосове варення з пікантним смаком
- Солодке абрикосове варення з ядрами
- Варення з абрикосів з ядрами і горіхами
- Абрикосове варення з ядрами і цитрусами
- Варення «Абрикоси з ядерцями»
- Абрикосове варення з цілими плодами
- Варення абрикосове желеподібне з ядрами
- Варення з абрикосів зі смаком кураги
- Абрикосове варення з мигдалем
На зиму можна приготувати дуже смачне варення з абрикосів з ядерцями по одному з найцікавіших простих рецептів з покроковими фото. Для варення з ядерцями підійдуть тільки культурні сорти абрикосів, напівдикі не годяться з причини того, що кістки у них гіркі і несмачні.
Абрикосове варення з пікантним смаком
По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати на зиму дуже смачне абрикосове варення з ядерцями, які надають йому незвичайну пікантну нотку.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг;
- цукор – 800 г;
- вода – 100 мл
Приготування:
- Якщо плоди великі, то ріжемо їх після промивання і очищення від кісточок на чотири частини, викладаємо в підходящу ємність.
- Нарізку абрикосів засипаємо цукром і залишаємо на пару годин для утворення соку (якщо залишаємо на ніч, то ставимо в прохолодне місце).
- Перед початком процесу приготування варення наливаємо в ємність воду, перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, готуємо при наявність невеликих бульбашок п’ять хвилин.
- Залишаємо варення повністю охолонути.
- Витягнуті з кісточок ядра додаємо в варення, повторюємо процес прогрівання і кип’ятимо все разом ще п’ять хвилин.
- Після чергового циклу, варимо десерт до розм’якшення кісточок, розливаємо по стерильним банкам, загвинчуємо стерильними кришками.
Солодке абрикосове варення з ядрами
Простий рецепт приготування варення з абрикосів з ядерцями приваблює отриманням особливо ласого делікатесу на зиму.
Інгредієнти:
- абрикоси – 2 кг;
- цукор – 2 кг
Приготування:
- Варення з абрикосів готуємо традиційним способом, засипавши половинки очищених ягід цукром і дочекавшись виділення соку, ставимо на вогонь.
- Варимо варення в три прийоми, перемішуємо з особливою обережністю, щоб не пошкодити цілісність половинок ягід.
- Кожний наступний цикл починаємо тільки з повністю охолола солодкою масою. На початку другого циклу додаємо ядра очищених абрикосових кісточок, перемішуємо.
- Щоб варення вийшло більш густим, з насиченим бурштиновим кольором, третій цикл збільшуємо по часу до отримання бажаних характеристик готової солодощі.
- Завершивши варіння варення, розкладаємо його по банках і закупорюємо, як зазвичай.
Варення з абрикосів з ядрами і горіхами
Приготувати смачне варення з абрикосів на зиму з насиченим терпким смаком горіхів і ядерець можна по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- абрикоси (не занадто м’які) – 1,2 кг;
- цукор – 800 г;
- волоські горіхи (або інші) – 150-200 г;
- вода – 150 мл;
- лимонна кислота – 1/3 ч. л.
Приготування:
- Плоди промиваємо, очищаємо від кісточок, з яких у свою чергу витягаємо ядра. Ядра абрикосових кісточок заливаємо крутим окропом, залишаємо на 15 хвилин, зливаємо воду і очищаємо від шкірки.
- Одночасно з цією роботою ставимо на прогрівання сироп, насипавши цукор і лимонну кислоту у воду в приготованій для варіння варення ємності.
- У закипілий та проварений до освітлення сироп викладаємо абрикоси, нарізані великими шматочками, а також кісточок ядерця і горіхи. Все знову доводимо до кипіння і відразу вимикаємо вогонь, залишаємо остигати на кілька годин.
- При бажанні в варення можна додати невелику кількість лимонної або апельсинової цедри.
- Охолоджену солодку масу знову прогріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15-20 хвилин. Розкладаємо красиве і дуже смачне варення по підготовлених відповідним чином банкам, закатуємо.
Абрикосове варення з ядрами і цитрусами
По простому рецептом приготуємо на зиму дуже смачне варення з абрикосів з ядерцями і цитрусовими фруктами.
Інгредієнти:
- абрикоси – 3 кг;
- цукор – 2,5 кг;
- апельсин – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Вибираємо не дуже стиглі і м’які плоди, промиваємо і очищаємо від кісточок, розрізаючи або розламуючи на половинки.
- Самі ягоди засипаємо цукром, кісточки колем і витягаємо ядра, при бажанні очистити шкірку (необов’язково).
- До ягід викладаємо пюре з цитрусових, отримане їх подрібненням в м’ясорубці або блендері після промивання і нарізання на шматочки. Всю масу акуратно перемішуємо, щоб забезпечити більший контакт фруктово-ягідної маси з цукром.
- Виявивши в тазику з заготівлею для варення достатню кількість соку (приблизно через пару годин), ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння.
- Поки варення прогрівається, приймаємо рішення, як будемо його варити, в три прийоми або один. Якщо в один, то ядерця викладаємо відразу і варимо варення до готовності.
- Якщо варимо варення в три прийоми з 8-12 годинними перервами, то ядерця кладемо під час другого циклу.
- Отримавши бажану товщину і колір варення, розкладаємо його в гарячому вигляді по стерильним банкам, закручуємо стерильними кришками.
Варення «Абрикоси з ядерцями»
За оригінальним простому рецептом можна приготувати варення на зиму з цілих абрикосів з ядерцями.
Інгредієнти:
- абрикоси культурні невеликого розміру не дуже стиглі – 1 кг;
- цукор 1 кг.
Приготування:
- Абрикоси промиваємо, викладаємо в сито, щоб стекла вода, приступаємо до отримання кісточок. Кісточки дістаємо обережно, максимально зберігаючи цілісність ягід, для чого просто виштовхуємо їх будь-яким відповідним предметом.
- Щоб абрикоси не потемніли, поки ми будемо витягати з кісточок ядерця, варення по цьому рецепту краще готувати з помічником, щоб вийняти кісточки і ядра.
- Тепер залишилося вставити ядра назад в цілі плоди та скласти все в підходящу ємність.
- Ближче до завершення підготовчого процесу, варимо сироп, змішавши цукор з половиною склянки води. Прогріваємо сироп на початку приготування на середньому вогні (поки цукор не почне розчинятися), потім нагрівання підсилюємо і варимо до кипіння, постійно перемішуючи.
- Проваривши сироп до освітлення, заливаємо їм підготовлені ягоди, не варимо і не нагріваємо, залишаємо в сиропі до повного охолодження.
- Остиглий сироп зливаємо, ставимо на вогонь і в черговий раз доводимо до кипіння. Знову заливаємо киплячим сиропом абрикоси, залишаємо остигати.
- Проробляємо процедуру ще кілька разів, на завершення доводимо варення до початку ознак кипіння (але не кип’ятити), розливаємо по стерильним банкам, закупорюємо.
Абрикосове варення з цілими плодами
Дуже смачне варення з абрикосів цілком з ядерцями кісточок можна приготувати на зиму по простому рецептом.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг;
- цукор – 800 г;
- вода – 200 мл;
- сік ½ лимона.
Приготування:
- Промиті абрикоси акуратно звільняємо від кісточок, витягаємо ядра (не розрізаючи і не розламуючи), знову вставляємо в ягоди. Якщо є запас кісточок, то можна вставити в кожну абрикосу по 2-3 ядерця.
- У посуд емальований або з нержавіючої сталі відповідного обсягу насипаємо цукор і наливаємо воду, безперервно перемішуючи, варимо сироп до освітлення.
- Додаємо в киплячий сироп лимонний сік, розмішуємо і викладаємо абрикоси з ядрами кісточок, доводимо всю масу до кипіння, відразу вимикаємо вогонь.
- Повністю остигле варення (протягом 8-12 годин) знову прогріваємо до кипіння і вже відразу не вимикаємо, а проварюємо при невеликому кипінні 10 хвилин.
- Після чергової восьмигодинниої паузи варення доводимо до кипіння в останній раз і варимо ще 10-15 хвилин або трохи більше, якщо хочемо отримати його в більш густому вигляді.
- Розкладаємо готове гаряче варення по банках і закатуємо звичайним для домашнього консервування способом.
Варення абрикосове желеподібне з ядрами
Приготувати смачне варення з абрикосів з ядерцями на зиму можна по простому рецептом в желеподібному вигляді.
Інгредієнти:
- стиглі абрикоси – 1 кг;
- цукор – 1 кг
Приготування:
- Очищені від кісточок дуже стиглі абрикоси викладаємо в ємність, у якій будемо варити варення, засипаємо цукром і перемішуємо. Якщо абрикоси досить стиглі, то сік утворюється відразу, тому ставимо ємність на прогрівання на слабкий вогонь.
- Поки абрикоси доходять до кипіння, витягаємо ядра з кісточок і відразу відправляємо в ємність з варенням, перемішуємо.
- Варимо варення в один прийом, збавивши вогонь до середнього, не піклуючись про збереження цілісності ягід, ми варимо желе з ядрами кісточок. У процесі варіння варення не забуваємо постійно знімати піну.
- Готовність варення перевіряємо традиційним способом, капнувши краплю на блюдце (вона повинна максимально зберегти свою форму).
- Розкладаємо смачне і ароматне абрикосове варення з приємною желеподібною структурою приготованим стерильним банкам.
Варення з абрикосів зі смаком кураги
На зиму можна приготувати абсолютно неймовірного смаку варення з абрикосів з ядерцями і мигдалем по простому рецептом зі смаком кураги.
Інгредієнти:
- абрикоси – 2 кг;
- цукор – 1 кг;
- лимонний сік – 2-3 ст. л.;
- мигдаль – 100 р.
Приготування:
- Стиглі, але тверді абрикоси очищаємо від кісточок, розламуючи заодно на половинки. Підготовлені ягоди викладаємо в підходящу ємність, засипаємо цукром і залишаємо на 4 години.
- Половинки ягід витягаємо і розкладаємо на піддон або піднос, в сироп додаємо лимонний сік і доводимо до кипіння.
- Коли цукор розчиниться, заливаємо киплячим сиропом абрикоси, знову залишаємо на 4-5 годин.
- Ще раз половинки абрикосів витягаємо і розкладаємо на деко, відправляємо в духовку і витримуємо 5-6 годин при 50 °С з відчиненими дверцятами.
- Сік, що залишився проварюємо до готовності (перевіряємо краплею на блюдце).
- З кісточок витягаємо ядерця і разом з мигдальними горіхами заливаємо окропом, щоб очистити шкірку.
- До моменту вилучення «кураги» з духовки доводимо сироп до кипіння, кладемо ядерця і мигдаль, проварюємо 5 хвилин.
- Абрикоси з духовки розкладаємо по стерильним банкам, заливаємо сиропом з горіхами і ядрами, закручуємо стерильними кришками.
Абрикосове варення з мигдалем
Дуже смачне варення приготуємо на зиму з абрикосів з ядерцями по простому рецептом з мигдалем.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг;
- цукор 1 кг;
- мигдаль – 1 ст.
Приготування:
- Абрикоси промиваємо, поділяємо на половинки, виймаємо кісточки і укладаємо в приготовлену ємність відповідного об’єму.
- Кісточки розколюємо і витягаємо ядра, разом з мигдалем додаємо до абрикосів.
- Змішуємо цукор з половиною склянки води, доводимо до кипіння. Після розчинення цукру виливаємо сироп до абрикосів і горіхів, залишаємо на ніч.
- На наступний день сироп зливаємо, доводимо до кипіння, знову виливаємо в абрикоси з горіхами і ядрами. Так повторюємо ще два-три рази.
- При останній заливці сиропу кип’ятимо варення до готовності, розливаємо по банках, закатуємо.
Варення з абрикосів з ядерцями – справжній делікатес, гідний гурманів, а приготувати його зовсім неважко по одному з найкращих перевірених рецептів.