Варення з абрикосів з ядерцями на зиму

На зиму можна приготувати дуже смачне варення з абрикосів з ядерцями по одному з найцікавіших простих рецептів з покроковими фото. Для варення з ядерцями підійдуть тільки культурні сорти абрикосів, напівдикі не годяться з причини того, що кістки у них гіркі і несмачні.

Абрикосове варення з пікантним смаком

По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати на зиму дуже смачне абрикосове варення з ядерцями, які надають йому незвичайну пікантну нотку.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • вода – 100 мл

Приготування:

  • Якщо плоди великі, то ріжемо їх після промивання і очищення від кісточок на чотири частини, викладаємо в підходящу ємність.
  • Нарізку абрикосів засипаємо цукром і залишаємо на пару годин для утворення соку (якщо залишаємо на ніч, то ставимо в прохолодне місце).

  • Перед початком процесу приготування варення наливаємо в ємність воду, перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, готуємо при наявність невеликих бульбашок п’ять хвилин.

  • Залишаємо варення повністю охолонути.
  • Витягнуті з кісточок ядра додаємо в варення, повторюємо процес прогрівання і кип’ятимо все разом ще п’ять хвилин.

  • Після чергового циклу, варимо десерт до розм’якшення кісточок, розливаємо по стерильним банкам, загвинчуємо стерильними кришками.

Солодке абрикосове варення з ядрами

Простий рецепт приготування варення з абрикосів з ядерцями приваблює отриманням особливо ласого делікатесу на зиму.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;
  • цукор – 2 кг

Приготування:

  • Варення з абрикосів готуємо традиційним способом, засипавши половинки очищених ягід цукром і дочекавшись виділення соку, ставимо на вогонь.

  • Варимо варення в три прийоми, перемішуємо з особливою обережністю, щоб не пошкодити цілісність половинок ягід.
  • Кожний наступний цикл починаємо тільки з повністю охолола солодкою масою. На початку другого циклу додаємо ядра очищених абрикосових кісточок, перемішуємо.

  • Щоб варення вийшло більш густим, з насиченим бурштиновим кольором, третій цикл збільшуємо по часу до отримання бажаних характеристик готової солодощі.
  • Завершивши варіння варення, розкладаємо його по банках і закупорюємо, як зазвичай.

Варення з абрикосів з ядрами і горіхами

Приготувати смачне варення з абрикосів на зиму з насиченим терпким смаком горіхів і ядерець можна по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • абрикоси (не занадто м’які) – 1,2 кг;
  • цукор – 800 г;
  • волоські горіхи (або інші) – 150-200 г;
  • вода – 150 мл;
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л.

Приготування:

  • Плоди промиваємо, очищаємо від кісточок, з яких у свою чергу витягаємо ядра. Ядра абрикосових кісточок заливаємо крутим окропом, залишаємо на 15 хвилин, зливаємо воду і очищаємо від шкірки.
  • Одночасно з цією роботою ставимо на прогрівання сироп, насипавши цукор і лимонну кислоту у воду в приготованій для варіння варення ємності.
  • У закипілий та проварений до освітлення сироп викладаємо абрикоси, нарізані великими шматочками, а також кісточок ядерця і горіхи. Все знову доводимо до кипіння і відразу вимикаємо вогонь, залишаємо остигати на кілька годин.

  • При бажанні в варення можна додати невелику кількість лимонної або апельсинової цедри.

  • Охолоджену солодку масу знову прогріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15-20 хвилин. Розкладаємо красиве і дуже смачне варення по підготовлених відповідним чином банкам, закатуємо.

Абрикосове варення з ядрами і цитрусами

По простому рецептом приготуємо на зиму дуже смачне варення з абрикосів з ядерцями і цитрусовими фруктами.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 3 кг;
  • цукор – 2,5 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Вибираємо не дуже стиглі і м’які плоди, промиваємо і очищаємо від кісточок, розрізаючи або розламуючи на половинки.

  • Самі ягоди засипаємо цукром, кісточки колем і витягаємо ядра, при бажанні очистити шкірку (необов’язково).
  • До ягід викладаємо пюре з цитрусових, отримане їх подрібненням в м’ясорубці або блендері після промивання і нарізання на шматочки. Всю масу акуратно перемішуємо, щоб забезпечити більший контакт фруктово-ягідної маси з цукром.

  • Виявивши в тазику з заготівлею для варення достатню кількість соку (приблизно через пару годин), ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Поки варення прогрівається, приймаємо рішення, як будемо його варити, в три прийоми або один. Якщо в один, то ядерця викладаємо відразу і варимо варення до готовності.
  • Якщо варимо варення в три прийоми з 8-12 годинними перервами, то ядерця кладемо під час другого циклу.

  • Отримавши бажану товщину і колір варення, розкладаємо його в гарячому вигляді по стерильним банкам, закручуємо стерильними кришками.

Варення «Абрикоси з ядерцями»

За оригінальним простому рецептом можна приготувати варення на зиму з цілих абрикосів з ядерцями.

Інгредієнти:

  • абрикоси культурні невеликого розміру не дуже стиглі – 1 кг;
  • цукор 1 кг.

Приготування:

  • Абрикоси промиваємо, викладаємо в сито, щоб стекла вода, приступаємо до отримання кісточок. Кісточки дістаємо обережно, максимально зберігаючи цілісність ягід, для чого просто виштовхуємо їх будь-яким відповідним предметом.
  • Щоб абрикоси не потемніли, поки ми будемо витягати з кісточок ядерця, варення по цьому рецепту краще готувати з помічником, щоб вийняти кісточки і ядра.

  • Тепер залишилося вставити ядра назад в цілі плоди та скласти все в підходящу ємність.

  • Ближче до завершення підготовчого процесу, варимо сироп, змішавши цукор з половиною склянки води. Прогріваємо сироп на початку приготування на середньому вогні (поки цукор не почне розчинятися), потім нагрівання підсилюємо і варимо до кипіння, постійно перемішуючи.

  • Проваривши сироп до освітлення, заливаємо їм підготовлені ягоди, не варимо і не нагріваємо, залишаємо в сиропі до повного охолодження.
  • Остиглий сироп зливаємо, ставимо на вогонь і в черговий раз доводимо до кипіння. Знову заливаємо киплячим сиропом абрикоси, залишаємо остигати.

  • Проробляємо процедуру ще кілька разів, на завершення доводимо варення до початку ознак кипіння (але не кип’ятити), розливаємо по стерильним банкам, закупорюємо.

Абрикосове варення з цілими плодами

Дуже смачне варення з абрикосів цілком з ядерцями кісточок можна приготувати на зиму по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • вода – 200 мл;
  • сік ½ лимона.

Приготування:

  • Промиті абрикоси акуратно звільняємо від кісточок, витягаємо ядра (не розрізаючи і не розламуючи), знову вставляємо в ягоди. Якщо є запас кісточок, то можна вставити в кожну абрикосу по 2-3 ядерця.

  • У посуд емальований або з нержавіючої сталі відповідного обсягу насипаємо цукор і наливаємо воду, безперервно перемішуючи, варимо сироп до освітлення.
  • Додаємо в киплячий сироп лимонний сік, розмішуємо і викладаємо абрикоси з ядрами кісточок, доводимо всю масу до кипіння, відразу вимикаємо вогонь.

  • Повністю остигле варення (протягом 8-12 годин) знову прогріваємо до кипіння і вже відразу не вимикаємо, а проварюємо при невеликому кипінні 10 хвилин.
  • Після чергової восьмигодинниої паузи варення доводимо до кипіння в останній раз і варимо ще 10-15 хвилин або трохи більше, якщо хочемо отримати його в більш густому вигляді.
  • Розкладаємо готове гаряче варення по банках і закатуємо звичайним для домашнього консервування способом.

Варення абрикосове желеподібне з ядрами

Приготувати смачне варення з абрикосів з ядерцями на зиму можна по простому рецептом в желеподібному вигляді.

Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 1 кг;
  • цукор – 1 кг

Приготування:

  • Очищені від кісточок дуже стиглі абрикоси викладаємо в ємність, у якій будемо варити варення, засипаємо цукром і перемішуємо. Якщо абрикоси досить стиглі, то сік утворюється відразу, тому ставимо ємність на прогрівання на слабкий вогонь.
  • Поки абрикоси доходять до кипіння, витягаємо ядра з кісточок і відразу відправляємо в ємність з варенням, перемішуємо.

  • Варимо варення в один прийом, збавивши вогонь до середнього, не піклуючись про збереження цілісності ягід, ми варимо желе з ядрами кісточок. У процесі варіння варення не забуваємо постійно знімати піну.

  • Готовність варення перевіряємо традиційним способом, капнувши краплю на блюдце (вона повинна максимально зберегти свою форму).

  • Розкладаємо смачне і ароматне абрикосове варення з приємною желеподібною структурою приготованим стерильним банкам.

Варення з абрикосів зі смаком кураги

На зиму можна приготувати абсолютно неймовірного смаку варення з абрикосів з ядерцями і мигдалем по простому рецептом зі смаком кураги.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимонний сік – 2-3 ст. л.;
  • мигдаль – 100 р.

Приготування:

  • Стиглі, але тверді абрикоси очищаємо від кісточок, розламуючи заодно на половинки. Підготовлені ягоди викладаємо в підходящу ємність, засипаємо цукром і залишаємо на 4 години.

  • Половинки ягід витягаємо і розкладаємо на піддон або піднос, в сироп додаємо лимонний сік і доводимо до кипіння.

  • Коли цукор розчиниться, заливаємо киплячим сиропом абрикоси, знову залишаємо на 4-5 годин.
  • Ще раз половинки абрикосів витягаємо і розкладаємо на деко, відправляємо в духовку і витримуємо 5-6 годин при 50 °С з відчиненими дверцятами.

  • Сік, що залишився проварюємо до готовності (перевіряємо краплею на блюдце).

  • З кісточок витягаємо ядерця і разом з мигдальними горіхами заливаємо окропом, щоб очистити шкірку.
  • До моменту вилучення «кураги» з духовки доводимо сироп до кипіння, кладемо ядерця і мигдаль, проварюємо 5 хвилин.

  • Абрикоси з духовки розкладаємо по стерильним банкам, заливаємо сиропом з горіхами і ядрами, закручуємо стерильними кришками.

Абрикосове варення з мигдалем

Дуже смачне варення приготуємо на зиму з абрикосів з ядерцями по простому рецептом з мигдалем.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • цукор 1 кг;
  • мигдаль – 1 ст.

Приготування:

  1. Абрикоси промиваємо, поділяємо на половинки, виймаємо кісточки і укладаємо в приготовлену ємність відповідного об’єму.
  2. Кісточки розколюємо і витягаємо ядра, разом з мигдалем додаємо до абрикосів.
  3. Змішуємо цукор з половиною склянки води, доводимо до кипіння. Після розчинення цукру виливаємо сироп до абрикосів і горіхів, залишаємо на ніч.
  4. На наступний день сироп зливаємо, доводимо до кипіння, знову виливаємо в абрикоси з горіхами і ядрами. Так повторюємо ще два-три рази.
  5. При останній заливці сиропу кип’ятимо варення до готовності, розливаємо по банках, закатуємо.

Варення з абрикосів з ядерцями – справжній делікатес, гідний гурманів, а приготувати його зовсім неважко по одному з найкращих перевірених рецептів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь