Варення з горобини з яблуками

З червоними ягодами горобини звичайної, можна готувати безліч різних варень-асорті. Так, за старих часів часто варили густі, неймовірно запашні і красиві на вигляд ласощі: мерзлу горобину з яблуками. На жаль, у наші дні цей рецепт дещо призабутий і вже не такий популярний, як раніше. І дуже-дуже дарма!

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
16 год 0 хвДрук
  • Горобину, зібрану з дерева, очистіть від гілочок, зіпсованих плодів та іншого сміття. Як уже говорилося, найкраще варити ягоди горобини, що пережили перші морози на дереві – такі ласощі будуть найсмачнішими.
  • Далі вимийте горобину за допомогою сита чи дуршлагу.
  • У каструлі закип’ятіть два-три літри холодної води, окропом окропіть горобину і бланшуйте ягоди 5 хвилин, щоб зайва гіркота пішла. Відцідіть ягоди від води, відкинувши на друшляк.
  • Яблука твердих сортів вимийте і наріжте часточками середньої товщини, видаліть серцевини, а шкірку можете і не знімати, якщо вам подобається її смак у варення.
  • У каструлі закип’ятіть воду для сиропу, додайте цукор в окріп і добре розмішайте.
  • Коли цукор повністю розчиниться, а сироп закипить, опустіть у нього горобину та яблука. Доведіть сироп з плодами до кипіння і відключіть вогонь.
  • Залишіть каструлю на 6-8 годин, щоб горобина та яблучні часточки добре наситилися сиропом, прикривши кришкою або рушником.
  • Через вказаний час знову доведіть варення до кипіння, відключіть вогонь і дайте настоятися плодам в сиропі 6-8 годин.
  • Потім доведіть варення до кипіння втретє, поваріть 5-10 хвилин, помішуючи злегка і знімаючи піну.
  • Готове варення розливайте по стерилізованих банках, закочуйте кришками і відправляйте остигати в перевернутому вигляді. Банки з варенням можна укутати чимось теплим.

Охолоджене яблучно-горобинне варення виносьте в холодне місце на тривале зберігання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь