Таке варення дуже часто закочують на зиму, оскільки завдяки особливостям приготування в яблуках зберігається багато вітамінів, а пряні спеції роблять варення дуже ароматним.
Почнемо готувати варення з яблук часточками в сиропі на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1.5 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Кориця 1 паличка
На порцію
Калорії: 223 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 54.8 г
Кроки
- Ретельно промийте яблука під проточною водою та обсушіть їх рушником. Виріжте серцевину і поділіть м’якуш на невеликі часточки, не зчищаючи з яблук шкірки.
- Складіть часточки в глибоку каструлю, пошарово засипаючи до них цукор. Потрясіть ємність, щоб він прник глибше і відставте яблука настоюватися при кімнатній температурі на 10-12 годин.
- Після цього з яблук виділиться достатня кількість соку, а цукор повинен буде повністю розчинитися. Додайте до часточок спеції, поставте каструлю на вогонь і на максимальному нагріванні доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть яблука в сиропі, що активно кипить, близько 5 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і залиште яблука до охолодження, це займає близько 5 годин. Потім її необхідно знову поставити на плиту та закип’ятити, але вже на середній потужності. Знову варіть варення 5 хвилин після закипання та залиште до повного остигання.
- Цю процедуру необхідно повторити 3-4 рази, залежить від того, якого кольору та консистенції ви хочете варення. З кожним варінням воно буде з бурштинового ставати карамельним, набувати більш насиченого смаку.
- Розлийте варення після останнього варіння за попередньо простерилізованими банками і щільно закрутіть кришки. Складіть закочення дном вгору, укутайте рушником і залиште до охолодження.
Смачного!