Лимонний сік не тільки сприяє кращій консервації, але також дозволяє варенню залишатися прозорішим і зберігає смак яблук яскравим та насиченим.
Почнемо готувати варення з яблук часточками з лимоном
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2 кг.
- Цукор-пісок 800 гр.
- Лимон 1 шт.
- Вода 400 мл.
На порцію
Калорії: 198 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 48.4 г
Кроки
- Яблука ретельно промийте під проточною водою та очистіть їх від шкірки. Виріжте серцевину з насінням, при необхідності зріжте зіпсовані частини плодів, і наріжте м’якоть, що залишилася, тонкими часточками, до 5 мм товщиною. Складіть часточки в миску і за бажанням, збризкайте їх лимонним соком, щоб вони не окислювалися і не темніли.
- Коли нарізані яблука, займіться приготуванням сиропу. У каструлі змішайте цукор із водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться.
- До отриманого сиропу додайте яблука і варіть при тому нагріванні протягом 30 хвилин. При необхідності зніміть піну з поверхні та зменшіть вогонь, якщо кипіння надто активне. Після зазначеного часу зніміть каструлю з вогню і дайте яблукам настоятися 3-4 години.
- Лимон промийте, обсушіть і наріжте тонкими чвертями, позбавляючись усіх кісточок. Додайте часточки до яблука, поставте каструлю на вогонь, знову закип’ятіть і варіть на маленькому вогні 15-20 хвилин.
- Розкладіть отримане варення по банках, щільно закрийте кришкою. Складіть закочення на бік на заздалегідь постелений рушник, укутайте зверху пледом і залиште до повного остигання.
Смачного!