З появою мультиварок на ринку, життя багатьох господарок стало набагато простіше! Адже тепер не потрібно шукати на запилених полицях величезні емальовані тази, контролювати вогонь на плиті та стежити, щоб пінка не втекла на плиту. До вашої уваги представляю нескладний рецепт дуже смачного варення.
Як приготувати варення з яблук з апельсином
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2.5 кг.
- Апельсин 500 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Ванільний цукор за смаком
На порцію
Калорії: 135 ккал
Білки: 0.4 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 32.1 г
Кроки
- Яблука та цитруси промиваємо під струменем води та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Для цього рецепту ідеально підходять яблука «Антонівка», тому що в процесі варіння вони розварюються, і виходить практично однорідна маса.
- Чисті яблука нарізаємо четвертинками, позбавляючись від зіпсованих ділянок, насіннєвої коробочки та хвостиків.
- Отримані четвертинки довільно нарізаємо, тому що в процесі варіння шматочки все одно розм’якшать до кашоподібного стану, тому нарізка нам не важлива.
- З апельсинів акуратно знімаємо цедру, не зачіпаючи білу оболонку. Найзручніше це робити за допомогою дрібної тертки.
- Далі відокремлюємо білий шар і повністю звільняємо м’якоть від плівок і перегородок, розбираємо на волокна.
- Підготовлені інгредієнти пересипаємо в чашу мультиварки та засипаємо цукром (за бажанням додаємо ванілін) та ретельно перемішуємо. В ідеалі кристали цукру повинні повністю обволікати фрукти.
- У мультиварці включаємо програму «варіння», якщо такої немає, підійде програма «гасіння» і ставимо таймер на годину. Після цього, ретельно перемішуємо і ставимо ще на одну годину.
- Готове варення змінює колір – воно стає темного насиченого кольору та має консистенцію, що нагадує пюре. Розкладаємо по стерильним банкам і щільно закручуємо кришками.
Зберігати готовий продукт слід у прохолодному темному місці. Смачного!