Варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму

Смачне варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму готується лише із стиглих, соковитих та неушкоджених фруктів. Груші роблять десерт ніжним за текстурою, а яблука надають чудового аромату. Готуємо десерт часточками. Якщо нарізані фрукти витримати 1 годину в підсоленій воді і потім 5 хвилин у 2% розчині соди, то вони не потемніють і не розваряться, що зробить варення дуже красивим.

Що ж потрібно для приготування варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 149 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 36.4 г
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Груші та яблука добре помийте. Потім очистіть їх від шкірки, видаліть насіннєві коробочки та наріжте фрукти на шматочки довільної форми.
  • У каструлю для варіння варення налийте воду, яблучний сік і розчиніть у ній вказану в рецепті кількість цукру. Покип’ятіть сироп 5 хвилин, насипте до нього корицю, але це за смаком.
  • У гарячий сироп перекладіть нарізані груші та яблука та залиште їх до повного охолодження на 7 годин, не менше. Після цього часу варення поваріть протягом 5-7 хвилин і знову залиште на 7 годин для охолодження. Для отримання густого варення процес варіння із наступним охолодженням можете повторити кілька разів.
  • Після останнього варіння варення з груш та яблук розкладіть у заздалегідь простерилізовані банки, закупоріть кришками, які попередньо прокип’ятіть, і перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь