Смачне варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму готується лише із стиглих, соковитих та неушкоджених фруктів. Груші роблять десерт ніжним за текстурою, а яблука надають чудового аромату. Готуємо десерт часточками. Якщо нарізані фрукти витримати 1 годину в підсоленій воді і потім 5 хвилин у 2% розчині соди, то вони не потемніють і не розваряться, що зробить варення дуже красивим.
Що ж потрібно для приготування варення з яблук та груш у домашніх умовах на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 1.5 кг.
- Яблуко 1.5 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Вода 1.5 ст.
- Яблучний сік 45 мл.
- Кориця за смаком
На порцію
Калорії: 149 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 36.4 г
Кроки
- Груші та яблука добре помийте. Потім очистіть їх від шкірки, видаліть насіннєві коробочки та наріжте фрукти на шматочки довільної форми.
- У каструлю для варіння варення налийте воду, яблучний сік і розчиніть у ній вказану в рецепті кількість цукру. Покип’ятіть сироп 5 хвилин, насипте до нього корицю, але це за смаком.
- У гарячий сироп перекладіть нарізані груші та яблука та залиште їх до повного охолодження на 7 годин, не менше. Після цього часу варення поваріть протягом 5-7 хвилин і знову залиште на 7 годин для охолодження. Для отримання густого варення процес варіння із наступним охолодженням можете повторити кілька разів.
- Після останнього варіння варення з груш та яблук розкладіть у заздалегідь простерилізовані банки, закупоріть кришками, які попередньо прокип’ятіть, і перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Вдалих та смачних заготовок!