Віденська піца (Pizza Viennese) – традиційна страва італійської кухні. Віденська піца є піцою з начинкою з томатного соусу, сиру моцарелли і віденських ковбасок. Незважаючи на назву, рецепт віденської піци з’явився саме в Італії, ймовірно, у регіоні Альто-Адідже на півночі Італії, куди часто приїжджають австрійські та німецькі туристи. Хоча вона, здавалося б, відрізняється від стандартної італійської піци тим, що в ній використовується нетрадиційний для справжньої італійської кухні інгредієнт – віденські ковбаски – віденська піца, навпаки, є традиційним різновидом італійської піци.
Віденська піца особливо улюблена дітьми, які є її основними споживачами. Існує також версія віденської піци з картоплею фрі.
Нижче наводимо традиційний італійський рецепт віденської піци. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде одна піца діаметром близько 30 см. А тут ми показували, як приготувати класичне італійське тісто для піци, яке чудово підійде для віденської піци. Віденські ковбаски за відсутності можна замінити на молочні, докторські або інші схожі сосиски.
- Тісто для піци 300 гр.
- Сир Моцарелла 180 гр.
- Віденські ковбаски 100-150 гр.
- Класичний соус для піци 200 гр.
- Манна крупа ля робочої поверхні
- Приблизно за півгодини до приготування піци віденської включити духовку на максимальну температуру, щоб вона встигла розігрітися.
- Тісто для піци розтягнути руками тонке коло діаметром близько 30 см, залишаючи по краях невеликі борти.
- Робочу поверхню присипати невеликою кількістю манки, покласти основу піци.
- Поверх основи для піци рівномірно розподілити томатний соус.
- Моцареллу нарізати на скибочки або великі шматки і викласти поверх томатного соусу.
- Віденські ковбаски нарізати на невеликі кухлі та викласти зверху.
- Перекласти віденську піцу на лист і поставити в ретельно розігріту духовку. Випікати при температурі 250-280 С близько 10 хвилин.
- Готову віденську піцу розрізати на шматки і одразу подавати. За бажанням можна прикрасити картоплею фрі.