Ще один рецепт смачного незвичайного компоту, який готується за тією ж технологією, що і попередній. Поєднання полуниці, яблука і груші неймовірно вдале – кожен з інгредієнтів підкреслює, доповнює смак іншого. Компот виходить дуже ароматним і смачним, легким і свіжим.
Полуниця, яблуко і груша в компоті залишаються цільними, і їх можна їсти окремо від напою – дітки дуже люблять це робити. Зазначене число інгредієнтів розраховане на 1 банку об’ємом 1.2 літра.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 170 гр.
- Цукор-пісок 125 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Груша ½ шт.
- Вода 1.3 л.
- Лимонна кислота 1 щіп.
Кроки
- Полуницю переберіть, викиньте пошкоджені ягоди і видаліть плодоніжки.
- Викладіть ягоди в друшляк, поставте в каструлю і залийте великою кількістю прохолодної води. Залиште настоятися буквально пару хвилин, а потім вийміть друшляк, щоб вода злилася.
- Яблуко і грушу промийте прохолодною водою, насухо витріть. Наріжте фрукти частками, виріжте серцевину. В обов’язковому порядку видаліть хвостик і плодоніжки.
- У простерилізовану гарячу банку викладіть ягоди і фрукти.
- Каструлю заповніть водою, додайте цукор і дочекайтеся, щоб вода закипіла. Помішуючи, кип’ятіть ще пару хвилин, а потім додайте лимонну кислоту. Перемішайте.
- Залийте сиропом полуницю, грушу і яблуко, закрийте банку простерилізованою кришкою.
- У широку каструлю налийте водички, а на дно покладіть бавовняну тканину. У цю каструлю поставте банку з компотом і відправте на вогонь.
- Коли вода закипить, зменшіть вогонь і стерилізують чверть години. Потім акуратно витягніть і закрийте герметичною простерилізованою кришкою.
- Укутайте банки чимось теплим і відправте стояти вгору денцем до повного охолодження.