Які ж дамські посиденьки без зігріваючого ягідного лікеру? А якщо ще й напій приготований гостинною господинею з любов’ю, то такі дружні зустрічі хочеться повторювати знову і знову. Тому варто озброїтися рецептом домашнього вишневого лікеру.
Густий ароматний напій виходить солодким, але з приємною кислинкою. Якщо не видаляти з вишень кісточки, як ми і вчинили, він вийде з гірчинкою або мигдальною ноткою в смаку. Ягоди вибирайте максимально зрілі і свіжі. А далі нічого складного, всього чотири кроки!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 3 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Горілка 1 л.
Кроки
- У трилітрову банку помістіть вишню, засипте ягоди 1 кг цукру і залийте 0,5 л горілки. Закрийте банку за допомогою бавовняної тканини або марлі і гумки. Поставте в тепле місце. Наполягайте лікер протягом 7 днів, кожен день струшуючи вміст.
- Процідіть вміст. У воронку покладіть шматочок вати і пропустіть через неї сироп для повної фільтрації.
- У сироп додайте 1 кг цукру і горілку, що залишилася, підігрійте до розчинення цукру. Знову пропустіть через воронку з ваткою.
- Дайте лікеру настоятися ще добу, потім розлийте в пляшки, що закриваються герметичними кришками.
Можете подати лікер з паличкою кориці, так він стане більш ароматним. Кличте подруг і дегустуйте цей приємний напій разом. Ну а рецепт не забудьте зберегти в закладках!