Вишневий лікер

лікер з вишні

Які ж дамські посиденьки без зігріваючого ягідного лікеру? А якщо ще й напій приготований гостинною господинею з любов’ю, то такі дружні зустрічі хочеться повторювати знову і знову. Тому варто озброїтися рецептом домашнього вишневого лікеру.

Густий ароматний напій виходить солодким, але з приємною кислинкою. Якщо не видаляти з вишень кісточки, як ми і вчинили, він вийде з гірчинкою або мигдальною ноткою в смаку. Ягоди вибирайте максимально зрілі і свіжі. А далі нічого складного, всього чотири кроки!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
5 год 55 хвДрук
  • У трилітрову банку помістіть вишню, засипте ягоди 1 кг цукру і залийте 0,5 л горілки. Закрийте банку за допомогою бавовняної тканини або марлі і гумки. Поставте в тепле місце. Наполягайте лікер протягом 7 днів, кожен день струшуючи вміст.
  • Процідіть вміст. У воронку покладіть шматочок вати і пропустіть через неї сироп для повної фільтрації.
  • У сироп додайте 1 кг цукру і горілку, що залишилася, підігрійте до розчинення цукру. Знову пропустіть через воронку з ваткою.
  • Дайте лікеру настоятися ще добу, потім розлийте в пляшки, що закриваються герметичними кришками.

Можете подати лікер з паличкою кориці, так він стане більш ароматним. Кличте подруг і дегустуйте цей приємний напій разом. Ну а рецепт не забудьте зберегти в закладках!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь