Ягідний мус із заморожених ягід – чудовий десерт для дітей та дорослих. Підійдуть будь-які ягоди, які тільки знайдуться у вас у морозилці. Якщо ви будете використовувати ягоди з вираженою кислинкою до смаку, то порцію цукру можна збільшити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ягоди заморожені 1 ст.
- Вода 600 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Манна крупа 60 гр.
Кроки
- Розморозьте склянку будь-яких заморожених ягід. Підготуйте всі інші продукти, які знадобляться у рецепті.
- Розімніть товкачем ягоди і видавіть сік. Макуху залийте окропом і поставте варитися. Після закипання, варіть ягідну масу протягом 5 хвилин.
- Відвар процідіть і перелийте в каструлю. До рідини додайте цукор та поставте на слабкий вогонь.
- Коли ягідний сироп закипить, додайте манну крупу, перемішайте і варіть протягом 10-15 хвилин, помішуючи ложкою.
- Заберіть каструлю з вогню, остудіть і додайте ягідний сік. Обидві маси перемішайте за допомогою міксера.
- Ягідний мус розкладіть креманками і приберіть в холодильник до повного застигання.
Подавати ягідний мус можна, полив його сиром ягідним. Смачного!