Супові набори – зручний і недорогий інгредієнт для приготування смачного і наваристого бульйону для супу в домашніх умовах, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно варити суповий набір з курки, індички, качки, яловичини і свинини.
Скільки варити суповий набір?
Час варіння супового набору залежить від виду м’яса, з якого він складається (наприклад, курячий вариться по часу набагато менше, ніж зі свинини). Розглянемо окремо, скільки варяться різні види супових наборів:
- Суповий набір з курки потрібно варити в середньому 45-60 хвилин (в залежності від виду курки – бройлери магазинні, або домашня курка, яка вариться довше).
- Суповий набір з індички варять у середньому 1 годину, після закипання води в каструлі.
- Суповий набір з качки варять у середньому 1,5 – 2 години після закипання води в каструлі.
- Рибний суповий набір (зазвичай з червоної риби: лосось, сьомги) варять 20-30 хвилин після закипання води в каструлі.
- Суповий набір з яловичини необхідно варити 1,5 – 2 години до готовності після закипання води в каструлі.
- Суповий набір з свинини варять не менше 2х годин після закипання води в каструлі, щоб бульйон вийшов більш наваристим.
Дізнавшись, скільки хвилин варити суповий набір, розглянемо далі простий рецепт, як зварити курячий бульйон з супового набору, так як він найбільш популярний серед покупців.
Як зварити бульйон з курячого супового набору
- Інгредієнти: Суповий набір – 1 порція, вода – 3 л, сіль – 1 ч. л., лавровий лист – 1-2 шт., перець чорний горошком – 3-4 шт.
- Загальний час приготування: 1 годину, час підготовки: 10 хвилин час приготування: 50 хвилин.
- Калорійність: 181 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Слов’янська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 2.
Курячий суповий набор буває з нутрощів, а також з кісток (хребет), при цьому з нього виходить більш легкий дієтичний бульйон, якщо порівнювати з бульйоном з гомілок, філе або крилець. Розглянемо покроково, як варити суповий набір з курки:
- Ретельно промиваємо суповий набір в холодній воді і кладемо у підготовлену каструлю, після чого заливаємо водою (в середньому 3 літри).
- На великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо ложкою утворилася на поверхні води пінку і додаємо в бульйон сіль (0,5-1 чайну ложку без гірки, за смаком), а також кілька горошин чорного перцю.
- Варимо курячий суповий набір в середньому 50-60 хвилин до готовності.
- За 10 хвилин до закінчення приготування можна додати 1-2 лаврових листа, щоб бульйон був більш ароматним.
- По закінченню варіння виймаємо з бульйону лавровий лист і шматочки курки на кістки, відокремлюємо м’ясо від кісток і повертаємо в каструлю для подальшого варіння курячого супу.
На закінчення до статі можна відзначити, що знаючи, як і скільки варити суповий набір, Ви зможете приготувати вдома смачну і наваристий бульйон, який обов’язково сподобається Вашим друзям і близьким. Свої відгуки та корисні поради, як правильно варити супові набори, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.