Як і скільки варити тріску до готовності?

як варити тріску

М’ясо вареної тріски після варіння виходить смачним і соковитим, якщо його правильно відварити, при цьому воно відмінно поєднується з багатьма гарнірами, а з бульйону можна приготувати наваристу юшку або рибний суп. У цій статті спробуємо детальніше розібратися, скільки за часів і як правильно варити тріску в каструлі, щоб вона вийшла смачною.

Скільки варити тріску до готовності?

Час варіння тріски залежить від того, в якому вигляді буде вариться риба (порізана на великі шматки або невеликі шматочки), а також впливає спосіб приготування:

  • Скільки варити тріску в каструлі? У каструлі тріску нарізати великими шматочками потрібно варити 15-20 хвилин після закипання води в каструлі, а якщо нарізати маленькими шматочками час варіння становитиме 15 хвилин. Для дитини філе тріски варять не менше 20 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки часу варити тріску в пароварці? У пароварці тріску готують на пару протягом 20 хвилин.
  • Скільки хвилин варити тріску в мультиварці? В мультиварці на режимі «Випічка» тріску можна зварити за 20 хвилин до повної готовності.

Дізнавшись, скільки варити філе тріски по часу, розглянемо далі сам процес її варіння, так як кожна риби має свої особливості приготування і потрібно знати, як її правильно зварити.

Як зварити тріску в каструлі?

Перед варінням тріску обов’язково потрібно заздалегідь розморозити при кімнатній температурі (якщо риба була заморожена), а також повністю почистити (почистити луску, прибрати нутрощі, відрізати голову, хвіст і плавники, а також при бажанні відразу видалити хребет, після чого м’ясо ретельно промити в холодній воді).

  • Інгредієнти: тріска – 1 шт, вода – 1-1,5 л, сіль – 1 ч. л., морква – 1 шт, цибуля – 1 шт, спеції – за смаком.
  • Загальний час приготування: 20 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 15 хвилин.
  • Калорійність: 78 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: морепродукти. Кількість порцій: 2.

Розглянемо покроково, як варити тріску в каструлі (філе риби для гарніру):

  1. Підготовлене рибне філе нарізаємо на шматочки (2-3 см завтовшки), при цьому можна варити і цілі філе тріски, але час варіння буде на 5-7 хвилин більше.
  2. Нарізані шматочки тріски кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала всю рибу і була вище її по рівню.
  3. Чистимо цибулю і моркву (моркву ще й нарізаємо шматочками), і кладемо в каструлю до рибі, а також додаємо сіль за смаком, чорний перець горошком і лавровий лист.
  4. На великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо пінку з поверхні води і варимо тріску 15 хвилин до готовності. Готовність риби можна перевірити виделкою, якщо м’ясо м’яке і добре розділяється, то воно готове.
  5. Зварену тріску дістаємо з каструлі і перекладаємо на тарілку, а бульйон можна використовувати для приготування юшки.

На замітку: для поліпшення смакових якостей, при варінні тріски на гарнір у воду можна додавати оливкову або рослинну олію (м’ясо буде більш соковитим), а також лимонний сік або огірковий розсіл, за рахунок яких тріска стане смачнішою.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки часу і як варити тріску в домашніх умовах, Ви зможете швидко зварити цю смачну рибу до улюбленого гарніру, зварити з неї рибний суп або просто відварити для дитини. Свої відгуки та корисні поради, як смачно зварити тріску в каструлі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 78 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь