Журавлинний морс – ваш головний помічник у боротьбі з застудними захворюваннями та поганим настроєм. Пропонуємо приготувати цей чудовий напій за простим рецептом у мультиварці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 300 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 1 л.
Кроки
- Свіжі ягоди переберіть: приберіть гілочки та листя, викиньте зіпсовану журавлину. Пересипте ягоди в друшляк і промийте водою. Якщо ви використовуєте для приготування морсу заморожені журавлини, заздалегідь розморозьте її (найкраще зробити це на ніч).
- Перемістіть ягоди з дуршлагу в будь-який глибокий посуд. Розімніть їх дерев’яною товкачем. Відокремте сік від м’якоті за допомогою сита або марлі.
- Перемістіть ягідну масу у чашу мультиварки. Рівномірно засипте її необхідною кількістю цукру.
- Влийте воду до інгредієнтів.
- Варіть морс у режимі “На пару” протягом 25 хвилин під закритою кришкою. Коли пройде встановлений час, відкрийте кришку і залийте в чашу вичавлений сік. Варіть напій у режимі «Тушкування» 2-3 хвилини.
- Перемішайте морс, закрийте кришку мультиварки та вимкніть техніку. Настоюйте морс близько години, а потім процідіть його у відповідну ємність через марлю.
Приємного апетиту!