Як смачно посмажити яйця (яєчню) на сковороді?

як смажити яєчню
Час приготування: 14 хв

Смажені яйця – швидке і смачне блюдо, які багато хто любить готувати на сніданок (і не тільки), тому в даній статті розглянемо, скільки і як смачно смажити яйця (яєчню) з одних яєць і з різними інгредієнтами, а також дізнаємося, яка калорійність яєчні.

Скільки смажити яєчню на сковороді?

Час смаження яєчні – не велика та залежить від вибраного рецепту яєчні (смажаться одні яйця, або ще є додаткові добавки), але в середньому, щоб посмажити яйця на сковороді потрібно таку кількість хвилин:

Скільки хвилин смажити яєчню на сковороді? В середньому час смаження яєць на сковороді становить 5-7 хвилин, а щоб посмажити яєчню її потрібно 7-8 хвилин (4-5 хвилин без кришки на середньому вогні і 3-4 хвилини під кришкою на невеликому вогні).

Дізнавшись, скільки часу смажити яєчню, розглянемо далі, яка калорійність у смажених яєць, а також які є популярні рецепти яєчні з різними додатковими інгредієнтами і як правильно смажити курячі яйця.

Скільки калорій в яєчні?

Всім, хто стежить за своїм харчуванням і постійно підраховує кількість уживаних калорій, буде цікаво дізнатися, скільки калорій міститься в смажених яйця (яєчні):

  • Скільки калорій в яєчні з 1 яйця? Калорійність яєчні з 1го яйця = 150 калорій.
  • Скільки калорій в яєчні з 2 яєць? Калорійність яєчня з 2 яєць = 300 калорій.
  • Скільки калорій в яєчні з 3 яєць? Калорійність яєчні з 3х яєць = 450 калорій.

На замітку: на калорійність готової яєчні також будуть впливати такі фактори, як на чому смажили яйця (наприклад, соняшникова олія, вершкове масло), а також розмір самих яєць (великі, дрібні).

Як правильно смажити яйця на сковороді?

  • Інгредієнти: яйця – 2 шт, рослинна олія – 0,5-1 ст. л. сіль – 1 щіпка перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Загальний час приготування: 7 хвилин, час смаження: 7 хвилин.
  • Кухня: Європейська. Тип страви: основне блюдо. Кількість порцій: 1.

Розглянемо докладніше, як приготувати просту яєчню з одних лише яєць:

  1. Вибираємо необхідну кількість яєць для смаження, акуратно розбиваємо їх і виливаємо білок з жовтком в глибоку тарілку (важливо зробити це акуратно, щоб не пошкодити жовток).
  2. Ставимо Сковороду на плиту і на великому вогні розігріваємо в ній рослинну олію (або, наприклад, вершкове масло). Важливо нагріти сковороду до стану, щоб олія було гарячою, але не димілась (не перегрілася).
  3. Виливаємо з тарілки сирі яйця на сковороду, при цьому тарілку тримаємо максимально близько до поверхні сковороди, щоб не пошкодити жовтки, коли вони будуть виливатися на сковороду.
  4. Смажимо яйця протягом 30-40 секунд на великому вогні, після чого зменшуємо вогонь і смажимо яєчню в середньому 5-7 хвилин до готовності. Кришкою сковороду накривати не треба.
  5. В кінці смаження додаємо сіль і чорний перець за смаком. От і все! Яєчня готова!

Як посмажити яйця з молоком?

Щоб яєчня вийшла більш легкою, багато воліють смажити яйця з молоком (робити омлет з яєць і молока):

  1. Вбиваємо в глибоку тарілку яйця, додаємо трохи молока (з розрахунку 1 столова ложка молока на 1 яйце), після чого ретельно збиваємо вінчиком або виделкою.
  2. Додаємо в сковороду соняшникова або вершкове масло і на великому вогні нагріваємо його, поки воно не буде гарячим, після чого виливаємо в сковороду збиті яйця з молоком і смажимо їх 6-7 хвилин на середньому вогні.
  3. За 1-2 хвилини до закінчення смаження, сковороду можна накрити кришкою, щоб яйця приготувалися з усіх боків.
  4. Перед подачею на стіл, додаємо сіль і перець. Смачна яєчня з молоком готова.

Як посмажити яєчню з помідорами?

Помідор чудово поєднується з смаженими яйцями, тому його часто використовують для приготування смачної яєчні:

  1. Миємо й нарізаємо помідор кружечками, вбиваємо яйця в глибоку тарілку.
  2. Додаємо в сковороду олію і нагріваємо його на великому вогні.
  3. Коли олія нагріється одним шаром викладаємо нарізаний помідор і обсмажуємо його з двох боків, поки він не стане рум’яним і не випарується зайва волога з нього.
  4. До готового помідору виливаємо з тарілку яйця і смажимо їх протягом 5-7 хвилин до готовності. За 1 хвилину до закінчення смаження сковороду можна накрити кришкою, щоб яйце «дійшло» з усіх сторін.
  5. Викладаємо приготовану яєчню з помідорами на тарілку, солимо, перчимо і подаємо до столу.

На замітку: після того, як обсмажили помідор в сковороді, його можна дістати на тарілку і окремо на тій же сковороді посмажити яйця, в такому випадку готове блюдо буде виглядати більш красиво і зі смаком буде таким же смачним.

Як посмажити яєчню з ковбасою на сковороду?

Що ж, як не ковбаса може зробити яєчню смачніше і ситніше, при цьому сам рецепт приготування яєчні з ковбасою такий же простий, як і звичайна смаження яєць на сковороді:

  1. Ковбасу (докторську або копчену) або сосиски (сардельки) чистимо і нарізаємо кубиками або кружечками і кладемо на сковороду з розігрітим маслом, і на великому вогні обсмажуємо з усіх боків.
  2. Вбиваємо яйця на підсмажену ковбасу і смажимо яєчню протягом 5-7 хвилин до готовності.
  3. Готову яєчню перекладаємо в тарілку, додаємо сіль і перець, і подаємо до столу.

Як посмажити яйце в хлібі?

Незвичайним, але смачним і досить цікавим зовні способом приготування яєчні є смаження яєць в хлібі. Розглянемо детальніше процес приготування цієї цікавої страви:

  1. Нарізаємо звичайний батон або хліб французький багет на скибочки товщиною 1 см, після чого видаляємо з нього м’якуш (повинна вийде рамка з кірочки, товщиною приблизно в 1 см).
  2. Змащуємо краю підготовлених шматочків хліба вершковим маслом і на розігрітій сковороді обсмажуємо з обох сторін, після чого кожен шматочок вбиваємо по яйцю. На середньому вогні смажимо яйце в хлібі 6-7 хвилин до готовності. За 1-2 хвилини до закінчення смаження сковороду можна накрити кришкою.
  3. Викладаємо приготоване яйце в хлібі на тарілку, солимо і перчимо, і при бажанні додаємо зелень і тертий сир. Смачні яйця в хлібі готові і їх можна подавати до столу!

Відповіді на популярні питання по темі, як правильно смажити яєчню

  • Як зрозуміти, що яйце зіпсувалося при смаженні? Якщо яйце розбити і буде неприємний запах, то воно зіпсувалося. Взагалі, краще перевіряти свіжість яйця, не розбиваючи його, просто опустивши в посудину з холодною водою: якщо яйце опустилося на дно – свіже, спливло – зникле.
  • Чи можна в мікрохвильовці посмажити яйця? Так, у мікрохвильовці можна смажити яйця, в мережі можна знайти безліч рецептів, як це зробити правильно.
  • Чм можна посмажити яйця без олії? Яйця можна підсмажити без олії на жиру на сковороді з антипригарним покриттям, просто розбивши яйце на розігріту сковороду.
  • Чи можна смажити яєчню на маргарині? Яєчню можна посмажити і на маргарині, але за смаковими якостями вона буде поступатися яйцях, посмажені на вершковому або соняшниковій олії.
  • Чому при смаженні яєчні солять тільки білок? При смаженні яєчні, якщо посолити жовток, на ньому можуть залишитися білі плями, тому багато кухаря солять тільки білок, щоб готова страва мала більш красивий зовнішній вигляд.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно смажити яєчню з помідором, в хлібі, з ковбасою або просто як смажити одні яйця на сковороді, Ви завжди зможете швидко приготувати смачну страву всього за декілька хвилин в домашніх умовах. Свої відгуки, корисні поради й рецепти, як приготувати яєчню на сковороді, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 300 ккал
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь