Щоб журавлинний морс став ще корисніше, додайте в нього мед замість цукру. Для кращого розчинення покладіть інгредієнт не в гарячий, а теплий напій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 120 мл.
- Журавлина 220 гр.
- Цукор-пісок 140 гр.
Кроки
- Для приготування морсу використовуйте, як свіжу, так і заморожену журавлину. Якщо ви готуєте напій із замороженої журавлини, дайте їй можливість відтанути. Якщо ви заморожували журавлину самі, то промивати її не потрібно. У зворотному випадку ягоди потрібно промити після розморожування.
- Перекладіть ягоди в друшляк і промийте. Тепер журавлину потрібно перетерти за допомогою ложки або толкачика в глибоку миску до стану соку-пюре.
- Макуху не викидайте. Перекиньте його з друшляка в каструлю, залийте водою. На плиті доведіть напій до кипіння. Додайте цукор і варіть морс до повного розчинення сипучого інгредієнта. Приберіть вогонь і остудіть напій.
- Процідіть морс за допомогою дрібного сита або друшляка в глибоку ємність. Відіжміть макуху -вона повинна залишитися в ситі. Влийте в віджатий напій сік-пюре і перемішайте.
Готовий сік подавайте як в теплому, так і холодному вигляді. Можна пити його навіть з льодом (він відмінно втамовує спрагу).