Як зробити морс зі свіжої журавлини в домашніх умовах?

морс зі свіжої журавлини в домашніх умовах

Щоб журавлинний морс став ще корисніше, додайте в нього мед замість цукру. Для кращого розчинення покладіть інгредієнт не в гарячий, а теплий напій.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Для приготування морсу використовуйте, як свіжу, так і заморожену журавлину. Якщо ви готуєте напій із замороженої журавлини, дайте їй можливість відтанути. Якщо ви заморожували журавлину самі, то промивати її не потрібно. У зворотному випадку ягоди потрібно промити після розморожування.
  • Перекладіть ягоди в друшляк і промийте. Тепер журавлину потрібно перетерти за допомогою ложки або толкачика в глибоку миску до стану соку-пюре.
  • Макуху не викидайте. Перекиньте його з друшляка в каструлю, залийте водою. На плиті доведіть напій до кипіння. Додайте цукор і варіть морс до повного розчинення сипучого інгредієнта. Приберіть вогонь і остудіть напій.
  • Процідіть морс за допомогою дрібного сита або друшляка в глибоку ємність. Відіжміть макуху -вона повинна залишитися в ситі. Влийте в віджатий напій сік-пюре і перемішайте.

Готовий сік подавайте як в теплому, так і холодному вигляді. Можна пити його навіть з льодом (він відмінно втамовує спрагу).

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь