Баклажани для багатьох є одним з улюблених продуктів, оскільки вони володіють цікавими смаковими якостями.
На основі продукту можна приготувати масу страв, тому господині можуть сміливо експериментувати на кухні.
Однак не всі знають цікаві факти про баклажани.
Які з них буде цікаво дізнатися:
- Мало хто знає про те, що з точки зору науки це не овоч, як ми звикли вважати, а ягода.
- Фахівці вважають, що почали першими вживати даний продукт в їжу на території Індії. А ось вирощувати з метою продажу стали в Китаї, причому більше тисячі років тому.
- Баклажани – це відмінний засіб для збереження молодості. Адже в складі овоча міститься велика кількість вітамінів і антиоксидантів, що перешкоджають передчасному старінню.
- Продукт завжди замочують у рідині перед тим, як приготувати. В іншому випадку смак навряд чи здасться приємним через характерний відтінок гіркоти.
- Якщо ви хочете отримати максимум користі від вживання овоча, то обходьте невеликі і “пухкенькі” баклажани. Найбільш корисними є ті, що здаються “стрункими”.
- Цікавий факт полягає в тому, що вживання продукту допомагає відновити баланс мікрофлори кишечника. Завдяки цьому посилюються захисні функції організму.
- Баклажани можуть використовуватися і в домашній косметології. Потрібно подрібнити невелику кількість продукту до стану пюре і нанести на очищену шкіру обличчя на 15-20 хвилин. Це є відмінним засобом проти старіння.
- Цей продукт допомагає позбутися від надлишку рідини в організмі, тому його рекомендують додати в раціон при набряклості.
- Баклажани сприяють схудненню. На 100 грамів продукту припадає всього 25 ккал.
- У стародавні часи знахарі не радили вживати занадто велику кількість продукту. Вважалося, що це може погіршити інтелектуальні здібності людини.