Рецепти соління риби
Для засолювання риби в домашніх умовах використовують будь-який вид риби, наприклад, воблу, краснопірку, сазана, ляща і так далі. Для засолювання брати варто рибку весняного або зимового улову, так як до ікромета її м’ясо більш жирне, що надає йому неповторний смак. Рибу вагою до 500 грам можна солити не потрошену. Правильно приготовлена риба буде завжди мати приємний запах. Крім цього, найкращий час для в’ялення – коли мало мух. Рецептів для засолювання безліч. У процесі приготування додають різні приправи на свій смак і використовують велику сіль. Щоб смачно посолити рибу на зиму можна використовувати різні способи:
- сухий посол;
- мокре засолення;
- провисне засолення;
- в’ялення.
Кожен спосіб хороший по-своєму. Залишилося вибрати для себе певний рецепт і приготувати смачну рибну заготовку.