Рецепти варення з горобини
Дуже вишуканий, гіркувато-цитрусовий смак має варення-конфітюр з червоної горобини, зварене разом із апельсинами та мигдальними горішками. Готуються ласощі нескладно, а результат виходить –
Червона горобина – це ягода, невибаглива у консервації. Заготовляти її можна як наприкінці літа (попередньо позбавивши гіркоти), так і пізно восени, коли вона стає набагато солодшою
Будь-які страви, приготовані з додаванням чорної горобини, вважаються мало не лікувальними у багатьох куточках нашої країни. Ягоди містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів
Варення із чорноплідної горобини або аронії з лимоном буде у вас не тільки смачним, а й корисним лікувальним десертом. Кисло-солодкі з терпкістю ягоди аронії довго зберігаються, тому варення.
Щоб варення з червоної горобини вдалося, її ягоди потрібно попередньо позбавити гіркоти. Найкраще варити горобину, зняту з дерева після ранніх морозів – така вже майже не гірчить, але...
Цукати з червоної горобини, чорноплідної горобини та сливи (так зване сухе варення) здивує вас своїм оригінальним смаком та простотою у приготуванні. Ці зацукровані ягідки та шматочки фруктів, можна.
З червоними ягодами горобини звичайної, можна готувати безліч різних варень-асорті. Так, за старих часів часто варили густі, неймовірно запашні і красиві на вигляд ласощі: мерзлу горобину з яблуками.
Для приготування варення на основі чорноплідної горобини потрібно зовсім небагато: вільний час і бажання запастися корисними заготовками на осінньо-зимовий період року.