Думаєте, варення завжди потрібно варити? Не обов’язково, і сьогодні ви дізнаєтеся, як ще можна приготувати ці ласощі. Варення виходить густе, як желе. Гладке, без будь-яких крупинок і вкраплень, в міру солодке і неймовірно ароматне.
Якщо у вас немає спеціального пристосування для вилучення кісточок, можна зробити його самостійно. Вам знадобиться канцелярська скріпка. Просто розігніть її так, щоб з однієї зі сторін петелька залишалася. І потім цією петелькою проткніть ягоду в місці кріплення плодоніжки, захопіть петелькою кісточку і дістаньте – ягідки залишаються максимально цільними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1.5 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Лимонна кислота 2 гр.
Кроки
- Вишню переберіть, видаліть гілочки і сміття. Потім обдайте ягоди окропом – просто залийте прямо з киплячого чайника.
- Дайте постояти хвилинки 3 і злийте воду. Повторіть двічі.
- Вийміть кісточки з ягід.
- Простерилизуйте баночки і кришки будь-яким способом.
- Потім перебийте вишню занурювальним блендером в кашку.
- Введіть цукор частинами, продовжуючи збивати. Невелику частину цукру залиште в стороні.
- Додайте лимонну кислоту і продовжіть збивати, щоб цукор повністю розчинився.
- Утворену пінку зніміть – вона не потрібна.
- Коли крупинок цукру не залишиться, розлийте варення по банках. Зверху посипте столовою ложкою цукру. Закрийте кришками.