Закриваємо перетерте вишневе варення без варіння на зиму

вишневе варення без варіння на зиму

Думаєте, варення завжди потрібно варити? Не обов’язково, і сьогодні ви дізнаєтеся, як ще можна приготувати ці ласощі. Варення виходить густе, як желе. Гладке, без будь-яких крупинок і вкраплень, в міру солодке і неймовірно ароматне.

Якщо у вас немає спеціального пристосування для вилучення кісточок, можна зробити його самостійно. Вам знадобиться канцелярська скріпка. Просто розігніть її так, щоб з однієї зі сторін петелька залишалася. І потім цією петелькою проткніть ягоду в місці кріплення плодоніжки, захопіть петелькою кісточку і дістаньте – ягідки залишаються максимально цільними.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
15 хвДрук
  • Вишню переберіть, видаліть гілочки і сміття. Потім обдайте ягоди окропом – просто залийте прямо з киплячого чайника.
  • Дайте постояти хвилинки 3 і злийте воду. Повторіть двічі.
  • Вийміть кісточки з ягід.
  • Простерилизуйте баночки і кришки будь-яким способом.
  • Потім перебийте вишню занурювальним блендером в кашку.
  • Введіть цукор частинами, продовжуючи збивати. Невелику частину цукру залиште в стороні.
  • Додайте лимонну кислоту і продовжіть збивати, щоб цукор повністю розчинився.
  • Утворену пінку зніміть – вона не потрібна.
  • Коли крупинок цукру не залишиться, розлийте варення по банках. Зверху посипте столовою ложкою цукру. Закрийте кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь