Закуски на шпажках на Новий рік 2021

Закуски на шпажках, як мозаїка, виглядають яскраво і красиво. Готувати таке частування дуже просто, головне, враховувати сполучуваність інгредієнтів і їх смакові якості. Пропонуємо кілька рецептів з фото для святкового столу на Новий 2021 рік.

Міні-бутерброди на шпажках

Закуски на шпажках відповідають усім правилам етикету – вони виглядають ефектно, їх зручно брати руками. При наявності у господині всіх необхідних інгредієнтів, канапе готуються за лічені хвилини, як у запропонованих рецепти з фото на Новий 2021 рік.

З салямі

  • хліб;
  • салямі;
  • маслини;
  • сир;
  • помідори;
  • огірок.

Приготування:

  • Формою діаметром 6 см вирізаємо заготовки з чорного хліба.

  • Помідори нарізаємо кільцями, які необов’язково робити занадто тонкими, але по діаметру вони повинні бути менше основи (6 см).
  • За допомогою овочечистки огірок нарізаємо тонкими слайсами.

  • Формою «зірочка» робимо нарізку з сиру.

  • На шматочок хліба кладемо помідор, потім сир, салямі, згорнуті в кульочок.

  • На шпажку нанизуємо маслину. Смужку огірка складаємо хвилею і також акуратно нанизуємо на шпажку, а потім протягуємо крізь інші підготовлені інгредієнти.

З креветками

  • креветки;
  • маслини;
  • огірок;
  • листя салату.

Приготування:

  1. Маслину вставляємо в креветку і протягуємо шпажкою.
  2. На огірку гострим ножем робимо борозенки, а потім нарізаємо овоч кружечками завтовшки 0,5 див.
  3. На огірок кладемо невеликий букетик з салату і все скріплюємо шпажкою з креветкою і маслиною.

З овочами

  • огірок;
  • маслини;
  • помідори черрі;
  • сир.

Приготування:

  1. Брусочками нарізаємо сир.
  2. Ріжемо кружечками огірок.
  3. Тепер на шпажку нанизуємо черрі, потім маслину, яку можна змастити рослинною олією для блиску. Після — огірок і брусочок сиру.

Прості закуски на шпажках

Готувати закуски на шпажках просто і легко без втрати дорогоцінного часу. Все, що потрібно, — шпажки, продукти і фантазія. Можна придумати свій рецепт, якщо взяти запропоновані варіанти за основу.

З червоною рибою

  • червона риба;
  • сирний сир;
  • огірок;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  • На тонкі скибочки будь-якої червоної риби кладемо трохи сирного сиру і скручуємо в маленькі рулетики.

  • Нарізаємо кружечками свіжий огірок.

  • На сухій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту.

Кожен шматочок риби з начинкою паніруємо в кунжуті, кладемо на огірок і складаємо всі шпажками.

З шинкою

  • шинка;
  • твердий сир;
  • виноград зелений без кісточок.

Приготування:

  1. Ріжемо Тонкими смужками шинку.
  2. Кубиками нарізаємо сир твердих сортів.
  3. На шпажку нанизуємо виноград, потім шинку, яку скручуємо в кільце, і сир.

З крабовими паличками

  • сирний сир;
  • перепелині яйця;
  • крабові палички;
  • часник;
  • свіжий огірок.

Приготування:

  • Сирний сир з’єднуємо з пропущеним через прес зубчиком пряного овоча.
  • Крабові палички розгортаємо, кладемо трохи сирного сиру і завертаємо назад.

  • Після кожну паличку з начинкою розрізаємо на невеликі шматочки.

  • Перепелині яйця відварюємо і розрізаємо навпіл.
  • Овочечисткою свіжий огірок нарізаємо тонкими слайсами.

Смужку огірка складаємо хвилею, пропускаємо через нього шпажку, потім нанизуємо половинку яйця і шматочок фаршированої крабовою палички.

З ковбасою і сиром

  • твердий сир;
  • ковбаса;
  • свіжий огірок;
  • маслини без кісточок.

Приготування:

  1. Кубиками нарізаємо сир твердих сортів, кружечками — свіжий огірок.
  2. Тонкими скибочками нарізаємо ковбасу.
  3. На шпажку нанизуємо маслину, потім ковбасу, сир і огірок.

З сирокопченим м’ясом

  • твердий сир;
  • помідори черрі;
  • сирокопчене м’ясо.

Приготування:

  1. Сир твердих сортів ріжемо кубиками.
  2. Тонкими шматочками нарізаємо сирокопчене м’ясо.
  3. На сир кладемо м’ясо, потім черрі (якщо плоди великі, то розрізаємо навпіл) і пронизуємо всі шпажкою.

Листкові закуски на шпажках з лососем

Є безліч рецептів закусок на шпажках, але особливо хочеться виділити такий варіант, як на фото. Це листкове канапе, яке ідеально підходить для святкового столу на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • 250 г вершкового сиру;
  • ½ Склянки сметани;
  • ½ Ч. л. сушеного часнику;
  • 1 лимон;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • свіжий кріп;
  • 400 г копченого лосося;
  • 6 пшеничних коржів;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  • До вершкового сиру кладемо сметану, сіль, часник сушений, а також подрібнений кріп і цедру лимона. Ретельно все перемішуємо.

  • П’ять пшеничних коржів змащуємо м’яким вершковим маслом.

  • На останній корж рівномірним шаром розподіляємо сирну масу.

  • Кладемо тонкі скибочки сьомги, накриваємо другим коржем тією стороною, яка змазана маслом.

  • Тепер знову корж покриваємо сирною масою, розкладаємо скибочки риби і в такій послідовності збираємо маленький закусочний тортик.

  • Коржі з начинкою трохи притискаємо обробною дошкою, прикривають плівкою і охолоджуємо протягом 4 годин.

Коржі нарізаємо невеликими квадратиками, отримані порції нанизуємо на шпажки.

Гарячі закуски на шпажках

Закуски на шпажках — це не тільки канапе, але і гарячі повноцінні страви. Пропонуємо кілька рецептів з фото таких закусок, якими можна ситно і смачно нагодувати гостей на Новий 2021 рік.

Маслини (оливки) в листковому тісті

  • маслини;
  • оливки;
  • листкове тісто.

Приготування:

  • Злегка підморожене листкове тісто розкачуємо до товщини 3-4 мм, а потім гострим ножем нарізаємо на смужки довжиною 20 см і шириною 6-7 див.

  • Маслини без кісточок обсушуємо і нанизуємо на шпажки. Якщо плоди дрібні, то по 5 шт., а якщо великі, то по 4 шт.
  • На інші шпажки також по 5 або 4 шт. нанизуємо оливки.

  • Тепер на шпажку нанизуємо дві смужки тіста і розрізами вгору переплітаємо навколо маслин. У тих місцях, де смужки перетинаються, притискаємо пальцями.

  • Кінці смужок закріплюємо, зайве тісто відщипуємо.
  • Кладемо заготовки на деко з пергаментом. Ставимо в духовку на 20 хвилин (температура 180 °С).

Фрикадельки в листковому тісті

  • 500 г будь-якого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. чорного перцю;
  • 500 г листкового тіста;
  • 50 г петрушки.

Приготування:

  • Прямо в фарш на дрібній тертці натираємо цибулю, слідом вбиваємо яйце, додаємо спеції і подрібнену зелень петрушки.
  • Фарш добре вимішуємо і формуємо з нього невеликі фрикадельки.

  • Тісто розморожуємо і розрізаємо на невеликі квадратики.

  • Тепер нанизуємо на шпажки по черзі фрикадельки і тісто.

Кладемо вироби на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 20 хвилин (температура 180 °С)). Готову закуску перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Шашлички з курки

  • 2 курячих філе;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • ½ Ч. л. червоного перцю;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ч. л. крохмалю;
  • 1 солодкий перець;
  • кунжут за смаком.

Приготування:

  • Філе птиці нарізаємо кубиками зі сторонами приблизно 4 див.

  • Для маринаду в піалу з соєвим соусом пропускаємо через прес часник, додаємо мед, червоний перець і все добре розмішуємо.
  • Кладемо в маринад шматочки м’яса, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.

  • Солодкий перець нарізаємо довільними шматочками.

  • З шматочків філе зливаємо маринад, додаємо крохмаль і насіння кунжуту, перемішуємо.

  • На шпажки по черзі нанизуємо шматочки м’яса і солодкого перцю.

На деко встановлюємо ґрати, а зверху кладемо курячі шашлички і готуємо закуску в духовці протягом 30-35 хвилин при температурі 180 °С.

Сирні кульки на шпажках

Сирні кульки на шпажках — ще один рецепт оригінальної закуски. Кульки виходять дуже смачними, ніжними і пікантними, а подавати їх краще з нарізкою зі свіжих овочів.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру «Моцарелла»;
  • 70 г пшеничного борошна;
  • 70 г кукурудзяного борошна;
  • 15 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 5 г розпушувача;
  • сіль за смаком;
  • 100 мл молока.

Приготування:

  • У миску всипаємо пшеничне та кукурудзяне борошно, сіль, розпушувач, вбиваємо яйце і вливаємо молоко.
  • Кляр добре вимішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб він трохи загус.

  • Сир нарізаємо кубиками і нанизуємо на шпажки.

  • Тепер сир злегка паніруємо в борошні, потім опускаємо в кляр, прокручуємо і відправляємо в киплячу олію. Смажимо кульки до хрусткої золотистої скоринки.

М’ясна закуска на шпажках на новорічний стіл

Такий закускою на шпажках ви точно здивуйте всіх гостей за новорічним столом. Блюдо виходить смачним, досить ситним і, завдяки бекону, ароматним.

Інгредієнти:

  • 400 г курячої грудинки;
  • 400 бекону;
  • ½ Лимона;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Курячу грудку ріжемо уздовж навпіл, а потім кожну половинку відбиваємо молоточком між двома шарами плівки.
  2. М’ясо солимо і натираємо подрібненим часником.
  3. Куряче м’ясо нарізаємо смужками, а зверху кладемо тонку скибочку бекону.
  4. Скручуємо м’ясну нарізку рулетиками, потім на кожну шпажку нанизуємо по три равлики.
  5. Перекладаємо вироби у форму і поливаємо маринадом з олії, лимонного соку, солі і коріандру. Залишаємо маринуватися на 1 годину.
  6. Після на сильному вогні обсмажуємо шашлички на рослинній олії з двох сторін до золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь і доводимо до готовності під кришкою. Подаємо закуску зі свіжими овочами і маринованою цибулею.

Такі цікаві рецепти з фото холодних і гарячих закусок на шпажках кожна господиня зможе взяти на замітку для святкового столу на Новий 2021 рік. Готуйте із задоволенням і пригощайте гостей незвичайними стравами. Також не забувайте, що на шпажках можна подати і фруктові закуски, яким будуть дуже раді самі маленькі гурмани.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь