Засолене сало по-одеськи

сало по-одеськи

Раз на рік до нас приїжджає тітка з Одеси і забиває нашу морозилку своїм особливим салом. Чесно кажучи, сало в моїй родині не любить ніхто, але від цього продукту не зможе відмовитися навіть вольова людина. Сало по-одеськи — це окремий вид мистецтва.

Ми пригощали сусідів і друзів, і всі як один просили рецепт. Але тітка не поспішала його розповідати до пори до часу, говорила, що засолювання сала по-одеськи — це ціла наука. Але нещодавно щось змінилося, вона зі своїм особливим акцентом сказала: “Чому ні, якщо так?” Ділюся і з вами!

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
30 хвДрук
  • Очистіть шкірку сала і наріжте його на порції близько 4 см завтовшки.
  • Змішайте сіль, перець, подрібнений лавровий лист. Обваляйте кожен шматок в цій суміші.
  • Кожен шматок сала складіть в глибоку ємність шкіркою вниз. Розподіліть рівномірно залишилися спеції
  • Накрийте ємність кришкою і відправте в холодильник на 4 доби. Після цього промийте і висушіть шматки, присипте улюбленими спеціями і часниковим порошком.

Можете змішувати спеції для сала по-одеськи, але ми іноді робимо кілька порцій окремо з часниковим порошком і кілька зі спеціями. Виходить неймовірно смачно. До речі, спеції вибирайте свої улюблені. Ми, наприклад, використовуємо асорті для шашлику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь