Раз на рік до нас приїжджає тітка з Одеси і забиває нашу морозилку своїм особливим салом. Чесно кажучи, сало в моїй родині не любить ніхто, але від цього продукту не зможе відмовитися навіть вольова людина. Сало по-одеськи — це окремий вид мистецтва.
Ми пригощали сусідів і друзів, і всі як один просили рецепт. Але тітка не поспішала його розповідати до пори до часу, говорила, що засолювання сала по-одеськи — це ціла наука. Але нещодавно щось змінилося, вона зі своїм особливим акцентом сказала: “Чому ні, якщо так?” Ділюся і з вами!
- Сало свиняче 3 кг.
- Перець чорний мелений 15 гр.
- Сіль 30 гр.
- Лавровий лист 5 гр.
- Часниковий порошок 3 ст. л.
- Приправа для мяса 3 ст. л.
- Очистіть шкірку сала і наріжте його на порції близько 4 см завтовшки.
- Змішайте сіль, перець, подрібнений лавровий лист. Обваляйте кожен шматок в цій суміші.
- Кожен шматок сала складіть в глибоку ємність шкіркою вниз. Розподіліть рівномірно залишилися спеції
- Накрийте ємність кришкою і відправте в холодильник на 4 доби. Після цього промийте і висушіть шматки, присипте улюбленими спеціями і часниковим порошком.
Можете змішувати спеції для сала по-одеськи, але ми іноді робимо кілька порцій окремо з часниковим порошком і кілька зі спеціями. Виходить неймовірно смачно. До речі, спеції вибирайте свої улюблені. Ми, наприклад, використовуємо асорті для шашлику.