Бутерброди на Новий рік 2023 стануть ідеальним частуванням, особливо коли за святковим столом присутні багато запрошених гостей. Представлені рецепти з фото допоможуть приготувати прості і смачні святкові закуски, які напевно припадуть до смаку і дорослим, і дітям.
Бутерброди «Оселедець під шубою»
Бутерброди з оселедцем можна приготувати на будь-яке свято або включити в повсякденне меню. Смачна закуска за рахунок незвичайної подачі стане головною родзинкою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 150 грамів моркви;
- 5 шматочків чорного хліба;
- 170 грамів філе оселедця;
- 80 грамів маринованої цибулі;
- 3 столові ложки майонезу;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
- Яйця, морква і буряк відварити до готовності. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, порізати півкільцями і замаринувати на 10 хвилин в оцті, змішаному з водою в однакових пропорціях.
- Чорний хліб порізати невеликими тонкими скибочками, викласти зверху невелику кількість майонезу і рівномірно розподілити.
- Відварений буряк очистити від шкірки, подрібнити за допомогою дрібної терки. Викласти поверх бутербродів, промазати зверху майонезом.
- Далі наступним шаром викласти терту моркву, розподілити поверх буряків.
- Очищені від шкаралупи яйця порізати тонкими кружечками і викласти зверху моркви.
- На останньому етапі поверх яєць викласти філе оселедця без кісточок, прикрасити маринованою цибулею, свіжою зеленню і подати до столу.
Грінки зі шпротами
Незважаючи на простоту приготування, бутерброди зі шпротами заслуговують особливої уваги на святковому столі на Новий рік 2023.
Представлений рецепт з фото допоможе приготувати просту і в той же час смачну закуску, яку не соромно подати на будь-яке свято.
Інгредієнти:
- 1 буханець житнього хліба;
- 3 яйця;
- 1 банку консервованих шпротів;
- 1 столова ложка з гіркою майонезу;
- 1 зубчик часнику;
- 2 помідори;
- 1 лимон і свіжа зелень для подачі.
Приготування:
- Буханець житнього хліба розрізати на дві частини по діагоналі.
- Скибочки хліба викласти на решітку, помістити в розігріту духовку і підсушити до стану грінок.
- Готові грінки з двох сторін натерти очищеної часточкою часнику.
- Відварити яйця протягом 8 хвилин, очистити від шкаралупи і подрібнити за допомогою терки.
- Нанести невелику кількість майонезу на кожну грінку, розподілити рівномірно столовою ложкою.
- Поверх бутербродів викласти натерті яйця.
- Помідори порізати тонкими скибочками, розрізати на половинки, викласти поверх бутербродів.
- Розкласти поверх грінок консервовані шпроти.
- Прикрасити закуску тонким скибочкою лимона, свіжою зеленню і подати до столу.
Бутерброди з авокадо і червоною рибою
Солона риба в поєднанні з авокадо набуває неповторний смак. Якщо ви вирішили приготувати бутерброди з рибою на Новий рік 2023, тоді візьміть на озброєння цей рецепт з фото. Така проста і смачна закуска, напевно, сподобається всім гостям.
Інгредієнти:
- 100 г слабосоленої сьомги;
- 5 скибочок цільнозернового хліба;
- 1 стиглий авокадо;
- зелена цибуля;
- 15 г масла вершкового;
- сіль, перець мелений – за смаком;
- 1 шматочок лайма;
- 20 грамів тертого пармезану.
Приготування:
- Порізати хліб тонкими скибочками, запекти в духовці або обсмажити в олії до появи рум’яної скоринки. Змастити сирним сиром або вершковим маслом.
- Розрізати авокадо на дві частини, намагаючись не пошкодити кісточку. Одну половинку відкласти в сторону, з іншої частини фрукта витягнути кісточку. М’якоть авокадо витягти за допомогою столової ложки або ножем очистити шкірку. Порізати на тонкі скибочки авокадо і викласти поверх бутербродів.
- Слабосолену рибу порізати довгими і тонкими скибочками. Щоб сьомга краще різалася, її потрібно попередньо потримати в морозильній камері. Шматочки сьомги викласти на бутерброди біля авокадо.
- Посипати тертим пармезаном, прикрасити часточками лайма, свіжою зеленню і зеленою цибулею.
- Бутерброди посолити і поперчити за смаком, подати до столу.
Брускетта з помідорами
Брускетта з базиліком і помідорами – класична італійська закуска, яка готується дуже швидко і виходить неймовірно смачною.
Для приготування бутербродів бажано використовувати традиційну чіабату, але підійде і звичайний хліб або багет.
Інгредієнти:
- 1 багет;
- 1 зубчик часнику;
- 2 помідори;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 столова ложка часникового масла;
- 1 гілочка свіжого базиліка.
Приготування:
- Промити свіжий базилік і два стиглих томатів.
- Багет порізати на тонкі скибочки.
- Порізаний багет підсушити в розігрітій духовій шафі або на сковорідці до утворення хрусткої скоринки.
- Дрібно порізати помідори, викласти в глибокий салатник. Також подрібнити базилік і очищену головку часнику, змішати з помідорами.
- Додати в начинку часникове масло і одну ложку оливкової. За бажанням також можна додати щіпку улюблених спецій.
- На підсушені скибочки хліба викласти по столовій ложці начинки, прикрасити свіжим базиліком і можна подавати до столу.
Кростіні з сиром брі і волоськими горіхами
Приготуйте неймовірно смачні бутерброди з сиром брі, зернами граната і карамелізованими волоськими горіхами. Закуску можна подати на Новий рік 2023, дитячий день народження або інше свято. Рецепт з фото допоможе приготувати просту і смачну закуску.
Інгредієнти:
- 1 багет;
- 0,5 склянки волоських горіхів;
- 200 грамів сиру брі;
- 4 столові ложки вершкового масла;
- 1 чайна ложка олії соняшникової;
- 0,5 склянки зерен граната;
- 2 столові ложки цукрового піску.
Приготування:
- Багет розрізати на 23-25 тонких скибочок. Половину порції вершкового масла розтопити в сковороді. Змастити скибочки багета в розтопленому маслі, викласти на решітку, помістити в розігріту духовку і запекти до рум’яної скоринки.
- Волоські горіхи порізати досить великими шматочками. Розтопити в сковороді вершкове масло з додаванням цукрового піску.
- Викласти подрібнені волоські горіхи, обсмажувати близько двох хвилин, весь час помішуючи, поки вони не карамелізуються.
- Горіхи викласти на пергаментний папір, змащену олією.
- Обрізати корочку на сирі, порізати тонкими скибочками і викласти поверх бутербродів. Помістити в розігріту духовку на 4-5 хвилин, поки не розплавиться сир.
- Викласти зверху волоські горіхи.
- Готові кростіні присипати очищеними зернами граната. Закуску можна подавати до столу.
Бутерброди з яйцями і печінкою тріски
Печінка тріски – це унікальний продукт, оскільки у її складі міститься велика кількість вітамінів, кальцію і корисних мікроелементів. Готувати закуску з печінкою тріски дуже легко.
Намазки для бутербродів можна приготувати всього за кілька хвилин, а напередодні приходу гостей намазати на скибочки хліба і подати до святкового столу.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 багет;
- 250 г консервованої печінки тріски;
- половинка ріпчатої цибулі;
- зелена цибуля;
- 2 столові ложки майонезу.
Приготування:
- Яйця відварити круто, очистити від шкаралупи, подрібнити за допомогою дрібної терки.
- Плавлений сирок трохи підморозити в морозильній камері, також натерти на дрібній тертці. За бажанням для бутербродів можна використовувати твердий сир.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нарізати якомога дрібніше. Багато цибулі додавати не потрібно, щоб він не гірчив в бутербродах.
- З консервованої печінки тріски злити зайву рідину, розім’яти за допомогою виделки.
- Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокому салатнику: плавлений сир, подрібнену цибулю, печінку тріски і терті яйця. Полити майонезом і весь вміст ретельно перемішати.
- Багет або білий хліб порізати тоненькими скибочками, змастити зверху готовою начинкою. Готові бутерброди прикрасити свіжою зеленню. Закуску можна подавати до столу.
Канапе з пастою з крабових паличок
Ця закуска готується за лічені хвилини і виходить дуже смачною. Канапе з пастою з крабів займуть особливе місце на святковому столі.
Зовнішній вид закуски більше нагадує наряженну ялинку на Новий рік, тому бутерброди будуть якраз до речі під час святкового застілля.
Інгредієнти:
- 3 варені яйця;
- 150 грамів крабових паличок;
- 2 столові ложки майонезу;
- 100 г кисломолочного сиру;
- свіжий кріп і петрушка;
- перець чорний мелений, сіль – за смаком;
- зерна граната – для прикраси;
- 5 скибочок житнього хліба.
Приготування:
- Відварені яйця очистити, порізати шматочками довільного розміру. Крабові палички очистити від упаковки, нарізати середніми шматочками. Подрібнені продукти перекласти в чашу для блендера.
- Додати гілочки петрушки, сирний сир і майонез. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.
- Подрібнити всі вміст за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Спробувати на смак, якщо треба, додати трохи солі і меленого перцю. Знову подрібнити блендером протягом хвилини.
- Готову крабову пасту викласти в кондитерський мішок, встановити насадку «відкрита зірка» і на 1 годину покласти в холодильник.
- З шматочків чорного хліба за допомогою формочок акуратно зробити заготовки. Вирізані шматочки підсушити на сковороді або в духовій шафі.
- Відсадити за допомогою кондитерського мішка готову пасту поверх бутербродів. Прикрасити зернами граната, які будуть нагадувати ялинкові іграшки.
- По боках прикріпити гілочки кропу, які будуть імітувати гілки ялинки. Подати готову закуску на святковий стіл.
Навіть самі прості і смачні бутерброди можуть стати справжньою прикрасою святкового столу на Новий рік 2023. Для приготування закусок по представленим рецептами з фото не потрібно використовувати якісь особливі і дорогі інгредієнти. Поєднання простих і доступних продуктів допоможе приготувати справжній шедевр для святкового столу.