Прості і смачні бутерброди на Новий рік 2023

Бутерброди на Новий рік 2023 стануть ідеальним частуванням, особливо коли за святковим столом присутні багато запрошених гостей. Представлені рецепти з фото допоможуть приготувати прості і смачні святкові закуски, які напевно припадуть до смаку і дорослим, і дітям.

Бутерброди «Оселедець під шубою»

Бутерброди з оселедцем можна приготувати на будь-яке свято або включити в повсякденне меню. Смачна закуска за рахунок незвичайної подачі стане головною родзинкою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 150 грамів моркви;
  • 5 шматочків чорного хліба;
  • 170 грамів філе оселедця;
  • 80 грамів маринованої цибулі;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

  • ​​Яйця, морква і буряк відварити до готовності. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, порізати півкільцями і замаринувати на 10 хвилин в оцті, змішаному з водою в однакових пропорціях.

  • Чорний хліб порізати невеликими тонкими скибочками, викласти зверху невелику кількість майонезу і рівномірно розподілити.

  • Відварений буряк очистити від шкірки, подрібнити за допомогою дрібної терки. Викласти поверх бутербродів, промазати зверху майонезом.

  • Далі наступним шаром викласти терту моркву, розподілити поверх буряків.

  • Очищені від шкаралупи яйця порізати тонкими кружечками і викласти зверху моркви.

  • На останньому етапі поверх яєць викласти філе оселедця без кісточок, прикрасити маринованою цибулею, свіжою зеленню і подати до столу.

Грінки зі шпротами

Незважаючи на простоту приготування, бутерброди зі шпротами заслуговують особливої уваги на святковому столі на Новий рік 2023.

Представлений рецепт з фото допоможе приготувати просту і в той же час смачну закуску, яку не соромно подати на будь-яке свято.

Інгредієнти:

  • 1 буханець житнього хліба;
  • 3 яйця;
  • 1 банку консервованих шпротів;
  • 1 столова ложка з гіркою майонезу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 помідори;
  • 1 лимон і свіжа зелень для подачі.

Приготування:

  • Буханець житнього хліба розрізати на дві частини по діагоналі.

  • Скибочки хліба викласти на решітку, помістити в розігріту духовку і підсушити до стану грінок.

  • Готові грінки з двох сторін натерти очищеної часточкою часнику.

  • Відварити яйця протягом 8 хвилин, очистити від шкаралупи і подрібнити за допомогою терки.

  • Нанести невелику кількість майонезу на кожну грінку, розподілити рівномірно столовою ложкою.

  • Поверх бутербродів викласти натерті яйця.

  • Помідори порізати тонкими скибочками, розрізати на половинки, викласти поверх бутербродів.

  • Розкласти поверх грінок консервовані шпроти.

  • Прикрасити закуску тонким скибочкою лимона, свіжою зеленню і подати до столу.

Бутерброди з авокадо і червоною рибою

Солона риба в поєднанні з авокадо набуває неповторний смак. Якщо ви вирішили приготувати бутерброди з рибою на Новий рік 2023, тоді візьміть на озброєння цей рецепт з фото. Така проста і смачна закуска, напевно, сподобається всім гостям.

Інгредієнти:

  • 100 г слабосоленої сьомги;
  • 5 скибочок цільнозернового хліба;
  • 1 стиглий авокадо;
  • зелена цибуля;
  • 15 г масла вершкового;
  • сіль, перець мелений – за смаком;
  • 1 шматочок лайма;
  • 20 грамів тертого пармезану.

Приготування:

  • Порізати хліб тонкими скибочками, запекти в духовці або обсмажити в олії до появи рум’яної скоринки. Змастити сирним сиром або вершковим маслом.

  • Розрізати авокадо на дві частини, намагаючись не пошкодити кісточку. Одну половинку відкласти в сторону, з іншої частини фрукта витягнути кісточку. М’якоть авокадо витягти за допомогою столової ложки або ножем очистити шкірку. Порізати на тонкі скибочки авокадо і викласти поверх бутербродів.

  • Слабосолену рибу порізати довгими і тонкими скибочками. Щоб сьомга краще різалася, її потрібно попередньо потримати в морозильній камері. Шматочки сьомги викласти на бутерброди біля авокадо.

  • Посипати тертим пармезаном, прикрасити часточками лайма, свіжою зеленню і зеленою цибулею.

  • Бутерброди посолити і поперчити за смаком, подати до столу.

Брускетта з помідорами

Брускетта з базиліком і помідорами – класична італійська закуска, яка готується дуже швидко і виходить неймовірно смачною.

Для приготування бутербродів бажано використовувати традиційну чіабату, але підійде і звичайний хліб або багет.

Інгредієнти:

  • 1 багет;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 помідори;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 столова ложка часникового масла;
  • 1 гілочка свіжого базиліка.

Приготування:

  • Промити свіжий базилік і два стиглих томатів.

  • Багет порізати на тонкі скибочки.

  • Порізаний багет підсушити в розігрітій духовій шафі або на сковорідці до утворення хрусткої скоринки.

  • Дрібно порізати помідори, викласти в глибокий салатник. Також подрібнити базилік і очищену головку часнику, змішати з помідорами.

  • Додати в начинку часникове масло і одну ложку оливкової. За бажанням також можна додати щіпку улюблених спецій.

  • На підсушені скибочки хліба викласти по столовій ложці начинки, прикрасити свіжим базиліком і можна подавати до столу.

Кростіні з сиром брі і волоськими горіхами

Приготуйте неймовірно смачні бутерброди з сиром брі, зернами граната і карамелізованими волоськими горіхами. Закуску можна подати на Новий рік 2023, дитячий день народження або інше свято. Рецепт з фото допоможе приготувати просту і смачну закуску.

Інгредієнти:

  • 1 багет;
  • 0,5 склянки волоських горіхів;
  • 200 грамів сиру брі;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 1 чайна ложка олії соняшникової;
  • 0,5 склянки зерен граната;
  • 2 столові ложки цукрового піску.

Приготування:

  • Багет розрізати на 23-25 тонких скибочок. Половину порції вершкового масла розтопити в сковороді. Змастити скибочки багета в розтопленому маслі, викласти на решітку, помістити в розігріту духовку і запекти до рум’яної скоринки.

  • Волоські горіхи порізати досить великими шматочками. Розтопити в сковороді вершкове масло з додаванням цукрового піску.

  • Викласти подрібнені волоські горіхи, обсмажувати близько двох хвилин, весь час помішуючи, поки вони не карамелізуються.

  • Горіхи викласти на пергаментний папір, змащену олією.

  • Обрізати корочку на сирі, порізати тонкими скибочками і викласти поверх бутербродів. Помістити в розігріту духовку на 4-5 хвилин, поки не розплавиться сир.

  • Викласти зверху волоські горіхи.

  • Готові кростіні присипати очищеними зернами граната. Закуску можна подавати до столу.

Бутерброди з яйцями і печінкою тріски

Печінка тріски – це унікальний продукт, оскільки у її складі міститься велика кількість вітамінів, кальцію і корисних мікроелементів. Готувати закуску з печінкою тріски дуже легко.

Намазки для бутербродів можна приготувати всього за кілька хвилин, а напередодні приходу гостей намазати на скибочки хліба і подати до святкового столу.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 багет;
  • 250 г консервованої печінки тріски;
  • половинка ріпчатої цибулі;
  • зелена цибуля;
  • 2 столові ложки майонезу.

Приготування:

  • Яйця відварити круто, очистити від шкаралупи, подрібнити за допомогою дрібної терки.

  • Плавлений сирок трохи підморозити в морозильній камері, також натерти на дрібній тертці. За бажанням для бутербродів можна використовувати твердий сир.

  • Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нарізати якомога дрібніше. Багато цибулі додавати не потрібно, щоб він не гірчив в бутербродах.

  • З консервованої печінки тріски злити зайву рідину, розім’яти за допомогою виделки.

  • Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокому салатнику: плавлений сир, подрібнену цибулю, печінку тріски і терті яйця. Полити майонезом і весь вміст ретельно перемішати.

  • Багет або білий хліб порізати тоненькими скибочками, змастити зверху готовою начинкою. Готові бутерброди прикрасити свіжою зеленню. Закуску можна подавати до столу.

Канапе з пастою з крабових паличок

Ця закуска готується за лічені хвилини і виходить дуже смачною. Канапе з пастою з крабів займуть особливе місце на святковому столі.

Зовнішній вид закуски більше нагадує наряженну ялинку на Новий рік, тому бутерброди будуть якраз до речі під час святкового застілля.

Інгредієнти:

  • 3 варені яйця;
  • 150 грамів крабових паличок;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 100 г кисломолочного сиру;
  • свіжий кріп і петрушка;
  • перець чорний мелений, сіль – за смаком;
  • зерна граната – для прикраси;
  • 5 скибочок житнього хліба.

Приготування:

  • Відварені яйця очистити, порізати шматочками довільного розміру. Крабові палички очистити від упаковки, нарізати середніми шматочками. Подрібнені продукти перекласти в чашу для блендера.

  • Додати гілочки петрушки, сирний сир і майонез. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.

  • Подрібнити всі вміст за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Спробувати на смак, якщо треба, додати трохи солі і меленого перцю. Знову подрібнити блендером протягом хвилини.

  • Готову крабову пасту викласти в кондитерський мішок, встановити насадку «відкрита зірка» і на 1 годину покласти в холодильник.

  • З шматочків чорного хліба за допомогою формочок акуратно зробити заготовки. Вирізані шматочки підсушити на сковороді або в духовій шафі.

  • Відсадити за допомогою кондитерського мішка готову пасту поверх бутербродів. Прикрасити зернами граната, які будуть нагадувати ялинкові іграшки.

  • По боках прикріпити гілочки кропу, які будуть імітувати гілки ялинки. Подати готову закуску на святковий стіл.

Навіть самі прості і смачні бутерброди можуть стати справжньою прикрасою святкового столу на Новий рік 2023. Для приготування закусок по представленим рецептами з фото не потрібно використовувати якісь особливі і дорогі інгредієнти. Поєднання простих і доступних продуктів допоможе приготувати справжній шедевр для святкового столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь