Відмінний перекус і чудова закуска для будь-якого застілля! А безліч варіантів їх приготування дозволяє вдосталь поекспериментувати зі смаками і з поєднаннями продуктів. Для приготування таких бутербродів відмінно підійде як відварна, так і смажена, копчена або слабосолона риба, а також всілякі рибні консерви. А бутерброди з червоною рибою або зі шпротами майже завжди можна побачити на будь-якому святковому столі!

Які приготувати бутерброди з рибою

Риба не тільки дуже смачна, але і неймовірно корисна, і це ще один привід для того, щоб частіше готувати з нею всілякі бутерброди. У рибі містяться білки, незамінні амінокислоти і риб’ячий жир, який вважається панацеєю мало не від усіх хвороб.

Бутерброди з рибою можуть бути як холодними, так і гарячими – гарячі бутерброди можна приготувати як в духовці, так і в мікрохвильовці або в сендвічниці. А щоб вони не виявилися безнадійно зіпсованими, призначену для їх приготування рибу необхідно звільнити від кісток. Якщо в консервованій рибі кісточки практично не відчуваються, то з копченої або малосоленої риби їх необхідно вибрати всі до єдиної.

Хліб для приготування бутербродів з рибою може бути будь-яким – можна придбати для цих цілей білий або чорний, а також зерновий або висівковий хліб, а можна використовувати і звичайний батон. Однак всім, хто стежить за своєю фігурою, краще все-таки віддавати перевагу хлібу з борошна грубого помелу.

Риба відмінно поєднується з різними жирними намазками – з плавленим сиром, з вершковим маслом, а також зі спеціальними спредами з рибною ікрою. А зробити такі бутерброди більш корисними відмінно допомагають всілякі овочі: огірки, помідори, листя салату і т.д. Цілком допустимо додавати до рибних бутербродів і мариновану цибулю: для цього нарізаний кільцями цибулю маринують протягом десяти хвилин в суміші води і оцту (їх слід брати в рівних пропорціях) з додаванням цукру – цибуля в даному випадку знайде вельми цікавий присмак і перестане гірчити. А коли цибуля замаринується, її кільця викладають на бутерброди. Відмінним доповненням до бутербродів з рибою стануть і оливки або каперси, які обов’язково додадуть їм додаткову пікантність.

Що стосується прикраси бутербродів з рибою, то найчастіше для цих цілей використовуються скибочки лимона, ікру (в більшості випадків червона), маслини або гілочки зелені. А гарячі бутерброди досить часто посипають і тертим сиром.

15 хв2
Бутерброди з печінкою тріски та яйцем – це високобілкова страва, яка чудово позбавляє голоду і заряджає енергією на тривалий відрізок часу. Печінка тріски взагалі вважається не лише корисним.
15 хв6
Бутерброди з консервованим тунцем – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, яку можна приготувати, як до сніданку, так і для перекусу. Ніжна риба відмінно...
15 хв4
Червона слабосолона риба відмінно поєднується з свіжим огірком і бутерброди з такою начинкою, та й красиво декоровані, будуть прикрасою будь-якого святкового столу.
20 хв8
Бутерброди з шпротами, огірком, майонезом та часником на батоні давно і часто готують у багатьох сім’ях, адже ці інгредієнти ідеально поєднуються смаком. У цьому рецепті готуємо бутерброди на.
20 хв20
Бутерброди з сайрою та яйцем відомі багатьом з далеких радянських часів, і за свій добрий смак популярні й нині. Часто їх для хрумкої основи бутерброду запікають у духовці...
10 хв7
Бутерброди з ікрою тріски – це поживна та апетитна закуска для святкового чи домашнього столу. Приготувати таке смачне частування зовсім не складно. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом.
20 хв5
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі з буряком – це проста у виконанні, дуже смачна та поживна закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята...
20 хв6
Бутерброди із сайрою відрізняються цікавим смаком, поживними властивостями та нескладним процесом приготування. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт
10 хв10
Бутерброди з червоною рибою, сиром та огірком – це поживна і яскрава закуска для святкового або домашнього столу. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього скористайтесь нашим.
20 хв10
Бутерброди зі шпротами – це просте та смачне частування для всієї родини, яке точно нікого не залишить байдужим. Така закуска підійде як для домашнього, так святкового столу. На...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
60 хв5
Бутерброди з оселедцем та буряком виходять найсмачніше, якщо робити їх на бородинському хлібі. Це дуже смачна і яскрава закуска, яку не соромно на святкове застілля подати.
15 хв8
Бутерброди з червоною рибою – це проста у виконанні, неймовірно смачна та яскрава закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята чи фуршету.
20 хв3
Бутерброди з консервованим тунцем і яйцем готується дуже просто. Запашне частування приготує навіть дитина. Закуска підходить для сніданків або швидкого перекушування.
15 хв4
Бутерброди з горбушею виглядають чудово. Закуска ідеально виглядає на святкових столах та підійде для перекушування. Бутерброди зручно взяти із собою у похід чи пікнік.
6 хв10
Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі?
20 хв3
Бутерброди з фореллю дозволять вам смачно урізноманітнити повсякденне меню. Є багато варіацій цієї закуски. З фореллю чудово поєднуються огірки, яйця, вершковий сир, різноманітна зелень та інші продукти.
30 хв6
Бутерброди з тунцем і яйцем виходять досить ситними і мають оригінальний смак. Неважливо, це буде фуршет для гостей або сніданок у родинному колі, бутерброди будуть, до речі, і...
20 хв4
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі – це закуска або легка страва, що складається з скибочок чорного хліба, на які викладається оселедець в олії та обсмажена цибуля. Ця...
50 хв3
Дуже оригінальний рецепт бутербродів – зі стиглим авокадо, червоною ікрою, лаймом і часником. Таке поєднання інгредієнтів напевно сподобається кожному, хто тільки встигне спробувати. Саме “