Одна думка про бутерброди змушує тих, хто сидить на дієті, впадати в жах. Адже вважається, що борошняне — головний ворог стрункої фігури. А що, якщо я скажу вам, що існує випічка з мінімальною кількістю калорій. При цьому дуже ситна і поживна. Рецепт м’ясного хліба повністю змінить ваше ставлення до бутербродів.
Тісто складається з двох основних інгредієнтів: курячого філе і яєць. І ніякої муки. Нейтральний смак хліба з курячого м’яса дає можливість комбінувати його з іншими продуктами. А коли він свіжий, можна відрізати шматочок і просто насолоджуватися домашньою випічкою.
- Куряче яйце 10 шт.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Оцет яблучний 3% ½ ст. л.
- Сіль за смаком
- Куряче філе 800 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Сода ½ ч. л.
- Кунжут за смаком
- Відваріть філе в підсоленій воді до готовності, дайте охолонути, після чого наріжте середніми шматочками.
- Збийте яйця в пишну піну. Найкраще зробити це за допомогою кухонного комбайна.
- Розтопіть 50 г вершкового масла, змішайте з м’ясом і перебийте блендером до стану пасти.
- У кілька підходів влийте в паштет яйця, перемішуючи після кожної порції. Додайте сіль, перець і соду, гашену оцтом. Добре перемішайте.
- Змастіть прямокутну силіконову форму вершковим маслом і вилийте в неї тісто. Посипте кунжутом. Запікайте хліб протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім вимкніть вогонь і залиште хліб в духовці до повного охолодження.
М’ясний хліб виходить щільним і досить важким. А ще він ситний, так що за раз з’їсти його складно. Зберігайте буханець в холодильнику, але не більше 4 днів. Приємного апетиту!