Ще 50 років тому ніхто навіть не чув про вершкові лікери. Вважається, що «Бейліс» був першим у своєму роді. І нехай рецепт цього напою тримається виробником в найсуворішому секреті, зараз його може зробити будь-хто. Шанувальники напою вже давно розгадали, як приготувати «Бейліс» в домашніх умовах.
Найпростіший спосіб — це використовувати згущене молоко і каву. Виходить смачно, але нескінченно далеко від оригіналу. Набагато краще буде віддати перевагу справжнім вершкам і шоколаду. Лікер з кавовими нотами теж має місце бути, але це не класичний рецепт. Як і “Бейліс” з фундуком, м’ятним шоколадом і карамеллю.
- Вершки 440 мл.
- Шоколад 40 гр.
- Віскі 440 мл.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Залийте вершки в каструлю і змішайте їх зі звичайним і ванільним цукром. Вершки вибирайте жирні, більше 30 %.
- Відміряйте необхідну кількість шоколаду. Він повинен містити високий відсоток какао-близько 80 %.
- Поставте вершки на повільний вогонь і нагрівайте, помішуючи без зупинки. Додайте шматочки шоколаду і добийтеся повної однорідності, але не доводьте до кипіння.
- Дочекайтеся, поки маса трохи охолоне, і додайте віскі-недорогий, але якісний. Збийте суміш блендером і перелийте лікер в пляшку. У підсумку вийде літр напою, міцність якого складе 17 %.
Дивно те, що цей лікер готується без додавання консервантів. У закупореному вигляді він може зберігатися до двох років. Але якщо ви приготували його вдома або відкрили закупорену пляшку, рахунок піде на тижні. Готувати “Бейліс” найкраще до святкового столу або ж для тих, хто обожнює додавати його в каву або використовувати для приготування ніжних десертів.