Вважаєте, що просто вишневе варення нудне або просто хочете спробувати щось нове і незвичайне? Цей рецепт для вас. У міру солодке, з легкою кислинкою і непередаваним пряним ароматом. Тут крім цілісних ягід вишні вам будуть траплятися ще й досить великі за розміром горішки, що зробить ласощі ще більш цікавими.
Фундук беріть сирим, не обсмажений. З вишеньок обов’язково видаліть кісточки будь-яким звичним для вас способом, щоб варення було зручніше їсти. Спеції – бадьян і корицю – потрібно брати цільними, в ідеалі купувати в спеціалізованому магазині на вагу. Зазвичай там вони зберігаються в правильних умовах і мають більш виражений смаком і аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Цукор-пісок 850 гр.
- Фундук 250 гр.
- Кориця палички 2-3 шт.
- Бадьян зірка 2-3 шт.
Кроки
- Вишню помийте, переберіть, видаліть листочки і гілочки, витягніть кісточки.
- Підготовлені ягоди перекладіть в каструлю, де будете варити варення. Засипте цукром і додайте корицю з бадьяном.
- Накрийте кришкою і залиште на 2-3 години, періодично перемішуючи.
- Очищений фундук покладіть на деко і відправте в духовку хвилин на 10 при температурі 160 градусів. За цей час пару раз перемішайте горіхи.
- Коли фундук підсушите, перекладіть його у вологий рушник хвилин на 5.
- Потім енергійно потріть горішки всередині рушника один об одний, щоб зійшла шкірка.
- Розріжте кожен горішок навпіл і відставте в сторону на годину.
- Коли вишня настоїться, поставте каструлю на вогонь середньої потужності. Гарненько перемішайте.
- Коли варення закипить, уварюйте його ще 10 хвилин. Не забувайте прибирати пінку.
- Потім перекладіть всі ягоди в окрему мисочку. Слідкуйте, щоб спеції залишилися в сиропі.
- Перекладіть в сироп горіхи. Перемішайте і варіть на середньому вогні 20 хвилин.
- Через 20 хвилин поверніть в сироп вишню, перемішайте і уварюйте ще 5 хвилин.
- Розлийте готове варення по стерилізованим банкам і закрийте стерилізованими кришками.