Класичне просте варення з ревеню

варення з ревеню

Для приготування варення з даного рецептом вам знадобляться всього 2 інгредієнта: сама рослина і цукор. Беріть все в рівних кількостях – по 300 грам. Але якщо ви любите варення солодше, збільште обсяг цукру до 350-400грамм – технологія приготування від цього не зміниться.

Готується варення неймовірно просто, але довго – більше доби – враховуйте це при виборі рецепта. Але нехай вас це не лякає: велика частина процесу – це настоювання варення, коли рослина вступає в реакцію з цукром і «готує» себе сама. Обов’язково спробуйте приготувати ці смачні, в міру солодкі з легкою кислинкою ласощі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Промийте і обсушити ревінь, видаліть з нього тоненьку шкірку. Наріжте невеликими шматочками товщиною не більше 1 сантиметра.
  • Засипте ревінь цукром, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 12 годин.
  • По закінченню зазначеного часу пересипте в каструлю і відправте її на плиту. Дочекайтеся, щоб майбутнє варення закипіло, і варіть ще 5 хвилинок. Накрийте кришкою і залиште на 12 годин.
  • На наступний день знову поставте каструлю на плиту, дочекайтеся закипання і після цього знову готуйте 5 хвилинок.
  • Варення готове. Можете розлити його по заздалегідь простерилізованим баночках, закатати кришками і відправити остигати, перевернувши вгору денцем.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь