Для приготування варення з даного рецептом вам знадобляться всього 2 інгредієнта: сама рослина і цукор. Беріть все в рівних кількостях – по 300 грам. Але якщо ви любите варення солодше, збільште обсяг цукру до 350-400грамм – технологія приготування від цього не зміниться.
Готується варення неймовірно просто, але довго – більше доби – враховуйте це при виборі рецепта. Але нехай вас це не лякає: велика частина процесу – це настоювання варення, коли рослина вступає в реакцію з цукром і «готує» себе сама. Обов’язково спробуйте приготувати ці смачні, в міру солодкі з легкою кислинкою ласощі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
Кроки
- Промийте і обсушити ревінь, видаліть з нього тоненьку шкірку. Наріжте невеликими шматочками товщиною не більше 1 сантиметра.
- Засипте ревінь цукром, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 12 годин.
- По закінченню зазначеного часу пересипте в каструлю і відправте її на плиту. Дочекайтеся, щоб майбутнє варення закипіло, і варіть ще 5 хвилинок. Накрийте кришкою і залиште на 12 годин.
- На наступний день знову поставте каструлю на плиту, дочекайтеся закипання і після цього знову готуйте 5 хвилинок.
- Варення готове. Можете розлити його по заздалегідь простерилізованим баночках, закатати кришками і відправити остигати, перевернувши вгору денцем.