Травень – найкращий час, щоб зібрати молодий ревінь і приготувати з нього що-небудь смачненьке. Досвідчені господині використовують стебла цієї рослини в випічці, а так само варять з нього варення і повидло. Ревінь відрізняється приємним кисло-солодким смаком, а при термічній обробці починає чимось нагадувати смак антонівських яблук. Аромат у рослини не менш привабливий: яскраво-виражений, злегка терпкий запах з легкими квітковими нотками. Фактично ревінь відноситься до овочів, але використовують його при приготуванні солодких десертних страв.

Як приготувати варення з ревеню

Крім високих смакових якостей, рослина відрізняється масою корисних властивостей. Воно благотворно впливає на організм в цілому, нормалізує значущі для здоров’я процеси. Якщо ви вирішили приготувати смачне варення з ревеню, зверніть увагу на те, як правильно вибрати рослину і як його приготувати.

  1. Збирати ревінь потрібно до середини червня, коли він ще зовсім молодий. Тільки така рослина підійде для використання в кулінарії. Черешки повинні бути соковитими, довжиною не більше 30 сантиметрів – в їжу вживають саме їх, а не листя ревеню.
  2. Незадовго до того, як ви плануєте збирати урожай, ревінь необхідно ретельно полити. Завдяки цьому рослина буде більш соковитою.
  3. Перед приготуванням перевіряйте зріз рослини: він повинен бути чистим, без ознак гнилі. Взагалі радять не відрізати ревінь, а саме виламувати, відривати.
  4. Перед приготуванням з рослини потрібно в обов’язковому порядку зняти тонку плівку.
  5. Варення з ревеню готується на власному соку, в цукровому сиропі і з додаванням соку. Який варіант вибрати – залежить від особистих переваг.
  6. В якості підсолоджувача найчастіше використовується цукор. Його потрібно брати мінімум в співвідношенні 1: 1.
  7. Можна так само використовувати замінник цукру або натуральний мед.
  8. З ревенем відмінно поєднуються вишня і черешня, полуниця і суниця, солодкі яблука і сухофрукти, ківі і цитрусові. З спецій ідеально підходять кориця, бадьян, імбир, гострий перець.
  9. Готувати варення потрібно строго в алюмінієвій або емальованій каструлі. А ось сталевий і мідний посуд не підійде.
варення з бананів і ревеню
39 год 0 хв30143
Якщо ви шукайте нестандартні рецепти варення з ревеню, зверніть увагу на цей рецепт. Незвичайне поєднання цієї рослини з солодким бананом робить смак підсумково]
варення з ревеню і апельсинів з волоськими горіхами
54 хв071
Дуже смачне варення з ревеню у вас вийде за даним рецептом. Свіжість самої рослини, яскраві нотки цитрусових і пряний аромат бадьяна і кориці – все разом робить смак.
повидло з ревеню з прянощами
45 хв3066
Якщо ви не любите шматочки ревеню в варенні, то смачне повидло з цієї рослини – ваш варіант. А щоб воно вийшло ще більш цікавим, додайте в нього трохи...
варення з ревеню з полуницею
3 год 0 хв3072
Дуже цікавий небанальний рецепт представлений вашій увазі. Варення з ревеню з полуницею виходить красивого червонуватого кольору, в міру густе і неймовірно
36 год 0 хв6069
Дуже смачне густе варення бурштинового кольору. Виражений смак ревеню з легкими нотками кориці і лимона. Тягуче, немов мед, з шматочками ревеню, це варення
варення з ревеню
24 год 0 хв40116
Для приготування варення з даного рецептом вам знадобляться всього 2 інгредієнта: сама рослина і цукор. Беріть все в рівних кількостях – по 300 грам.