Смачне і густе повидло з ревеню з прянощами

повидло з ревеню з прянощами

Якщо ви не любите шматочки ревеню в варенні, то смачне повидло з цієї рослини – ваш варіант. А щоб воно вийшло ще більш цікавим, додайте в нього трохи кориці і стебла гвоздики – вони додадуть ласощів пряний терпкий аромат саме ж повидло буде обдавати свіжістю.

Готується повидло дуже просто і досить швидко за часом. Все, що вам знадобиться – це ревінь, цукор, вода і прянощі, а так само погружний блендер, щоб пюрировать все це в єдину масу. Готове повидло виходить насиченого темного кольору, по консистенції воно досить густе. Повидло з ревеню – відмінний варіант для смачних тостів до сніданку.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
45 хвДрук
  • Підготуйте заздалегідь ревінь. Спочатку його потрібно промити, потім обсушити паперовими рушниками або чимось подібним. Після цього ножем видаліть верхню червону плівку.
  • Наріжте стебла ревеню невеликими шматочками. Викладіть їх в каструлю, залийте водою і відправте на вогонь.
  • Коли майбутнє повидло практично закипить, додайте гвоздику і корицю, перемішайте і уварюйте на слабкому вогні близько 10 хвилин (в сумі з початку варіння у вас повинно піти приблизно з чверть години часу).
  • Витягніть гвоздику і пюрируйте гарячу масу за допомогою погружного блендера.
  • Потім насипте цукор, перемішайте все гарненько і продовжите уварювати на самому слабкому вогні. Не забувайте в процесі знімати пінку. Уварюйте повидло, періодично помішуючи, поки воно не загусне.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь