Незвичайне варення з бананів і ревеню

варення з бананів і ревеню

Якщо ви шукайте нестандартні рецепти варення з ревеню, зверніть увагу на цей рецепт. Незвичайне поєднання цієї рослини з солодким бананом робить смак підсумково] страви дуже незвичайним. Варення виходить не просто кисло-солодким, воно сильно нагадує тягучу карамель.

Готувати варення нескладно, але довго. Однак, як і в попередніх рецептах, велика частина всього процесу – пасивне настоювання майбутніх ласощів. Зверніть увагу, що шматочки ревеню і бананів досить великі, тому навіть при уварюванні вони залишаються. Якщо ви хочете більш однорідну структуру, то пюріруйте їх блендером, і у вас вийде відмінний джем.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
39 год 0 хвДрук
  • Вимийте і обсушити ревінь. Видаліть за допомогою ножа тонку шкірку. Банани очистіть від шкірки.
  • Ревінь наріжте шматочками середнього розміру. Потім покладіть його в каструлю і засипте цукром. Перемішайте. Залиште під кришкою на півгодини.
  • Через 30 хвилин відправте каструлю на плиту. Як тільки вміст каструлі почне закипати, зніміть її з вогню і залиште під кришкою на 6-8 годин.
  • Через 6-8 годин знову відправте каструлю на плиту, і як тільки майбутнє варення закипить, почекайте хвилину і зніміть з вогню.
  • Очистіть банани і наріжте їх невеликими кільцями – товщина повинна бути приблизно півсантиметра.
  • Банани відправте в каструлю до ревеню, перемішайте і залиште на 6 годин.
  • Всю цю процедуру повторіть 2-3 рази. Коли будете варити варення в останній раз, після закипання не знімайте з вогню ще приблизно 5 хвилинок.
  • Розлийте варення по заздалегідь підготовленим банкам, закрийте, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь