Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати варення швидко і з маленької кількості продуктів. Так само він відмінно підійде для тих, хто варить варення вперше – рецепт простий до непристойності. Цукор, агрус, вода і не більше 30 хвилин вашого часу.
Ніяких особливих кулінарних навичок від вас не потрібно, при цьому результат виходить дуже смачним. Класичне варення з агрусу можна закатати в банки і залишити на зиму або подати до чаю, як тільки воно охолоне. Зверніть увагу, що якщо ви любите якусь кислинку в готовому продукті, можете трохи зменшити кількість цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 600 гр.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 125 гр.
Кроки
- Агрус потрібно промити, обсушити і перебрати. Хвостики і ніжки краще відрізати.
- Заздалегідь підготовлений агрус покладіть в каструлю, де плануєте варити варення. Залийте водою. Надішліть каструлю на плиту, дочекайтеся, поки вода закипить і варіть після цього буквально хвилин 10.
- Потім додайте в каструлю цукор, перемішайте і варіть ще чверть години на слабкому вогні.
- Перелийте варення в заздалегідь простерилізовані банки. Закрутіть кришками. Надішліть до повного охолодження, поставивши банки на кришки.