Ще один простий рецепт смачного варення з агрусу, на приготування якого у вас піде не більше півгодини. Воно має яскравий насичений смак і красивий напівпрозорий колір. Варення виходить досить густим і в міру солодким, з не до кінця розвареними шматочками ягід.
Якщо агрус занадто солодкий, можете додати цукру трохи менше. Якщо кислий, навпаки – збільште кількість підсолоджувача. Варення, приготоване за представленим рецептом, можна з’їсти відразу або відправити на тривале зберігання. Але навряд чи у вас надовго залежиться баночка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Видаліть хвостики і плодоніжки у агрусу, переберіть на наявність сміття. Не використовуйте зіпсовані ягоди. Потім промийте в холодній водичці, викладіть в друшляк і дайте воді стекти.
- Помістіть агрус в каструлю, налийте води і відправте на плиту. Закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні приблизно 10 хвилинок, не забуваючи розмішувати.
- Поступово введіть цукор. Перемішавши. Варіть на вогні середнього рівня приблизно 10-15 хвилинок, перемішуючи. Кришкою більше накривати не треба. Не забувайте знімати пінку.
- Гаряче варення розлийте по заздалегідь підготовленим банкам. Закрутіть банки кришками, переверніть їх і дайте заготівлі охолонути.