Приготуйте ніжне і ароматне варення обліпихи на зиму. Використовуйте для цього простий рецепт з використанням м’ясорубки. Такий спосіб дозволить отримати густий і насичений продукт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Перебираємо і промиваємо обліпиху під водою. Далі викладаємо її на рушник. Це дозволить увібрати зайву вологу.
- Підготовлені ягоди опускаємо в м’ясорубку і прокручуємо їх.
- Отриману кашку старанно розтираємо через дрібне металеве сито. Це дозволить відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.
- Частину, що залишилася суміші переливаємо в каструлю і доповнюємо її цукром. Кип’ятимо і після варимо 10-15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо вміст.
- Густе бурштинове варення через м’ясорубку готове. Переливаємо його в підготовлену скляну банку. Закриваємо заготовку кришкою, даємо їй охолонути і відправляємо на зберігання.