Простий спосіб приготування обліпихового желе – без варіння. Такий спосіб збереже аромат свіжої ягоди на довгий час і стане оригінальним десертом для вашого столу. Спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха ⅔ кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Желатин ½ ч. л.
- Вода 150 мл.
Кроки
- Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень. Далі продукт старанно промиваємо під проточною водою.
- Занурюємо ягоди в зручний посуд і розминаємо їх.
- Далі масу подрібнюємо за допомогою блендера.
- Отриману масу проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб видалити кісточки і шкірку.
- Однорідну ягідну суміш засипаємо цукром. Відразу ж додаємо розведений у воді желатин.
- Розмішуємо вміст до розчинення сухого інгредієнта.
- Гладку желеподібну заготовку відправляємо в промиту з содою банку.
- Зберігаємо обліпихове желе в прохолодному місці. Через кілька годин продукт повністю застигне і буде готове до вживання.