Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі

Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі

Простий і зрозумілий спосіб варіння кукурудзи: промити сировину, помістити в каструлю з окропом і зварити до повної готовності. Щоб кукурудза була ще смачніше, подаємо її з сіллю. Впорається навіть дитина!

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Кукурудзу краще варити відразу ж після покупки або після того, як зірвали її. Чим свіжа сировина, тим корисніше і соковитіше буде варена кукурудза. Качани очищаємо від листя і волосків. Якщо є дефектні, потемнілі зерна, їх видаляємо. Промиваємо підготовлену сировину.
  • У каструлі доводимо до кипіння воду. Сіль при варінні не додаємо. Це важливо. Якщо воду посолити, зерна вийдуть жорсткими. Води повинно бути стільки, щоб кукурудза змогла повністю зануритися. У киплячу воду опускаємо кукурудзу, закриваємо кришку. Доводимо до кипіння і варимо двадцять хвилин. Цього часу вистачить молодій, жовтій кукурудзі. Якщо кукурудза зріла, вже з помаранчевим відтінком, то варимо її довше – орієнтовно годину. У міру приготування можна проколювати зерна і оцінювати ступінь м’якості.
  • Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі
    Після варіння кукурудзу викладаємо на тарілку, даємо зовсім трохи охолонути.
  • Посипаємо гарячу кукурудзу сіллю. Зручніше використовувати дрібну, так як вона рівномірніше розподіляється між зернятками, а кристалики не хрумтять на зубах. Подаємо варену кукурудзу в гарячому вигляді. Остигнувша, вона вже не така смачна. Повторно кукурудзу, звичайно, можна розігріти на пару, але смачніше і соковитіше саме свіжозварена.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь