Пропонуємо витратити трохи більше часу на підготовку кукурудзи до варіння, попередньо замочивши її, а потім зварити її з додаванням вершкового масла – ви не повірите, наскільки це змінює готові зернятка. Кукурудза стає набагато ніжніше і соковитіше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 3 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 30-50 гр.
Кроки
- Очищаємо качани від листя і «вусиків». Кукурудзу промиваємо і заливаємо водою. Ми залишаємо замочуватися на пару годин.
- У каструлю наливаємо воду – її кількість повинна бути таким, щоб кукурудза повністю була покрита рідиною при варінні. Доводимо воду до кипіння і опускаємо в окріп замочену кукурудзу. Додаємо шматочок вершкового масла. Варимо приблизно двадцять хвилин. За п’ять хвилин до готовності додаємо в воду сіль за смаком. В кінці варіння пробуємо пару зерняток і оцінюємо ступінь готовності.
- З готової кукурудзи зливаємо воду. Кукурудзу залишаємо в порожній гарячій каструлі, вкутуємо рушником і даємо так постояти ще двадцять хвилин.
- Після цього готову кукурудзу подаємо до столу в гарячому вигляді з вершковим маслом.
Приємного апетиту!