Солодку кукурудзу Бондюель пропонуємо зварити в качанах. Листя з качанів знімаємо і кладемо в каструлю разом з кукурудзою – так буде смачніше. Чим старше Кукурудза, тим більше час варіння. Оптимально – пробувати зернятка на смак і орієнтуватися на досягнуту м’якість.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 2 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове за смаком
Кроки
- Качани очищаємо від поверхневих листя. Кукурудзу звільняємо від волосків, промиваємо її. Листя також промиваємо.
- На дно каструлі укладаємо листя, наверх поміщаємо кукурудзу.
- Заливаємо кукурудзу з листям окропом так, щоб повністю покрити її. Кукурудза спливе – можна накрити її тарілкою, щоб занурити у воду назад. Доводимо до кипіння і варимо тридцять хвилин.
- Готову кукурудзу акуратно дістаємо з каструлі і перекладаємо в тарілку. До слова, подати варені качани можна на листках. Обережно дістаньте їх з каструлі, розрівняйте і викладіть на тарілку. Поверх покладіть кукурудзу. Подавайте кукурудзу Бондюель, посипавши сіллю, з вершковим маслом.
Приємного апетиту!