Ошатний і з дивовижним смаком салат на основі пекінської капусти, кукурудзи і креветок – блюдо популярне як на святковому, так і на дієтичному або повсякденному столі. Його відрізняє легкість і низька калорійність на відміну від важких м’ясних салатів. Смак салату визначається правильним вибором креветок, і вибираються для нього креветки неочищені і сирі. У цьому рецепті для пікантності смаку додамо кедрові горішки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 1 шт.
- Креветки свіжі 150 гр.
- Кукурудза консервована 100 гр.
- Помідор 1 шт.
- Сметана 20% 150 гр.
- Кедрові горіхи 50 гр.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Вилок пекінської капусти ополіскується під проточною водою і серветкою забирається зайва волога.
- Потім пекінка шаткується тонкою соломкою або більшими шматочками, як кому подобається.
- На сухій розігрітій сковорідці і маленькому вогні трохи підсушуються кедрові горішки до рівномірного забарвлення.
- Обсмажені горішки перекладаються в салатницю, і до них пересипається з банки потрібну кількість кукурудзи.
- Потім викладається в салатницю нарізка пекінської капусти.
- Помідор промивається, витирається насухо, нарізається невеликими шматочками і кладеться поверх пекінки.
- Креветки очищаються від панцира, промиваються і обсмажуються протягом пари хвилин на невеликій кількості оливкової олії. Потім креветки трохи остуджують і перекладаються до салату.
- Ці інгредієнти посипаються сіллю і заправляються сметаною будь-якої жирності.
- У салат за смаком додається будь-яка нарізана зелень. Потім все ложкою акуратно перемішується.
Приготований з пекінської капусти, кукурудзи і креветок салат пробується на смак і відразу подається до столу. Приємного апетиту!