Національні кухні світу мають багато рецептів холодних супів: окрошки, таратори, борщики, ботвіньї, холодники та інші. Варіантом легкого і освіжаючого супу для літнього столу може бути у вас холодний литовський борщ із зеленою цибулею. Основою для нього є відварений буряк. Незмінними інгредієнтами будуть яйце зі свіжим огірком, а зелена цибуля додасть гостроту і пікантність смаку. Заправляємо суп жирним кефіром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 3 шт.
 - Огірок 2 шт.
 - Куряче яйце 4 шт.
 - Цибуля зелена 1 пучок
 - Кріп ½ пучка
 - Кефір 3,2% 1 л.
 - Сіль за смаком
 
Кроки
- Буряк для борщу заздалегідь добре промити, відварити до готовності, не знімаючи шкірки, і остудити.
 - Потім відварений буряк очистити і нарізати тонкими брусочками.
 - Для цього варіанту холодного борщу краще взяти довгі огірки, так як вони менш соковиті і добре збережуть колір і смак в готовій страві.
 - Овочечисткою з огірків видалити шкірку і нарізати їх маленькими кубиками. Нарізку овочів відразу рівномірно розкласти по тарілках.
 - Заздалегідь відварені яйця очистити від шкаралупи, нарізати кубиками і додати в тарілки до овочевої нарізки.
 - Промити і обсушити серветкою пір’я зеленої цибулі з кропом.
 - Зелень дрібно нашаткувати, трохи перетерти з сіллю і додати до решти інгредієнтів.
 - Потім ці наповнювачі литовського борщу залити жирним кефіром і добре перемішати.
 
До борщу можна додати трохи охолодженого окропу, адже не всі люблять густі супи. За бажанням, можна литовський борщ із зеленою цибулею доповнити сметаною. Смачного


