Холодний литовський борщ із зеленою цибулею

Національні кухні світу мають багато рецептів холодних супів: окрошки, таратори, борщики, ботвіньї, холодники та інші. Варіантом легкого і освіжаючого супу для літнього столу може бути у вас холодний литовський борщ із зеленою цибулею. Основою для нього є відварений буряк. Незмінними інгредієнтами будуть яйце зі свіжим огірком, а зелена цибуля додасть гостроту і пікантність смаку. Заправляємо суп жирним кефіром.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Буряк для борщу заздалегідь добре промити, відварити до готовності, не знімаючи шкірки, і остудити.
  • Потім відварений буряк очистити і нарізати тонкими брусочками.
  • Для цього варіанту холодного борщу краще взяти довгі огірки, так як вони менш соковиті і добре збережуть колір і смак в готовій страві.
  • Овочечисткою з огірків видалити шкірку і нарізати їх маленькими кубиками. Нарізку овочів відразу рівномірно розкласти по тарілках.
  • Заздалегідь відварені яйця очистити від шкаралупи, нарізати кубиками і додати в тарілки до овочевої нарізки.
  • Промити і обсушити серветкою пір’я зеленої цибулі з кропом.
  • Зелень дрібно нашаткувати, трохи перетерти з сіллю і додати до решти інгредієнтів.
  • Потім ці наповнювачі литовського борщу залити жирним кефіром і добре перемішати.

До борщу можна додати трохи охолодженого окропу, адже не всі люблять густі супи. За бажанням, можна литовський борщ із зеленою цибулею доповнити сметаною. Смачного

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь