Маринування рижиків гарячим способом на зиму, варіант найбільш популярний і рижики добре зберігають хрусткий і особливий «лісовий» аромат зі смаком, тому їх готують завжди в чистому вигляді і без додавання інших грибів. У цьому рецепті маринад для рижиків готуємо без спецій і приправ, але це за вибором господині. При подачі до столу такі рижики доповнюються цибулею і рослинною олією. Маринуємо рижики зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Сіль ½ ст. л.
- Оцет 6% 2 ст. л.
- Вода 500 мл.
- Лимонна кислота 1 щіпка
Кроки
- Рижики очистити від лісового сміття, видалити червиві екземпляри і дбайливо промити гриби в холодній воді. Чисті рижики перекласти в каструлю, залити водою, додати дрібку лимонної кислоти, щоб у грибів зберігся яскравий колір, поварити їх протягом 15 хвилин.
- Відварені рижики відкинути на друшляк, обполоснути під проточною водою і залишити на пару хвилин, щоб скла зайва рідина.
- В окремій каструлі закип’ятити 500 мл води, розчинити в ній вказану в рецепті кількість солі з цукром і покип’ятити маринад протягом 3-5 хвилин. Потім до маринаду налити оцет і вогонь вимкнути.
- Підготовлені рижики щільно розкласти по чистим банкам і залити приготованим гарячим маринадом. Банки прикрити чистими кришками і простерилізувати, як і всі домашні заготовки. Час стерилізації становить 15 хвилин для літрових банок.
- Після закінчення часу стерилізації банки з маринованими гарячим способом рижиками герметично закупорити, поставити на кришки, не укутують і після повного охолодження перенести на зберігання в холодне місце, підвал або холодильник.
Через тиждень рижики повністю промаринуются і їх можна подавати до столу. Вдалих і смачних заготовок!