Мариновані рижики у власному соку

Маринування рижиків у власному соку досить популярно серед багатьох господинь, як спосіб, що дозволяє швидко і просто заготовити цей гриб і зберігати заготовку кілька місяців. Рижики нудяться на маленькому вогні і за цей час дають багато свого соку. Такі гриби доповнюють рослинною олією, цибулею, часником та іншими прянощами, які тільки прикрасять смак рижиків. У цьому рецепті доповнимо рижики лавровим листом і перцем і готуємо зі стерилізацією.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Рижики готуємо до маринування: перебираємо, чистимо і дбайливо промиваємо. Великі поди розрізаємо на шматочки. Підготовлені рижики перекладаємо у велику каструлю, наливаємо півсклянки води, не більше, адже рижики дадуть багато свого соку, насипаємо сіль і лимонну кислоту.
  • Каструлю з рижиками ставимо на мінімальний вогонь і Томім рижики протягом 10 хвилин від початку кипіння. Рижики періодично помішувати дерев’яною ложкою.
  • Після закінчення цього часу до рижики кладемо лаврові листи, насипаємо горошки перцю і продовжуємо ловлення ще протягом 10 хвилин.
  • Потім каструлю з рижиками знімаємо з вогню і залишаємо на 15 хвилин. Лаврові листи видаляємо. Відварені рижики разом з соком розкладаємо по чистим банкам, заповнюючи їх до самого верху.
  • Банки накриваємо кришками і стерилізуємо у великій каструлі з гарячою водою протягом 20 хвилин.
  • Простерилізовані мариновані у власному соку рижики герметично закупорюють, ставимо на кришки і на ніч залишаємо під теплим пледом.

Заготовлені за цим рецептом рижики добре зберігаються навіть в умовах квартири. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь