Смачні мариновані рижики з цибулею

Мариновані рижики з цибулею, як варіант заготовки рижиків на зиму, будуть у вас хорошою закускою для будь-якого столу. Рижики мають свій виражений лісовий аромат, а цибуля додасть грибам особливий смак. Маринуємо гриби гарячим способом і без стерилізації. Цибулю кладемо в маринад для хрусткого смаку рижиків, додаємо столовий оцет.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Підготовлені до маринування рижики перекласти в каструлю, залити чистою водою, довести до кипіння і відвар повністю злити. Потім рижики повторно залити водою, додати до них сіль за своїм смаком, очищену і нарізану цибулину, два лаврові листки і бутони гвоздики. Довести все до кипіння і зняти пінку з поверхні.
  • Покласти до грибів промитий пучок кропу і варити рижики на невеликому вогні протягом 25 хвилин.
  • У заздалегідь простерилізовані банки покласти інші спеції, налити рослинну олію і оцет.
  • Потім по банках розкласти зварені в цибульному маринаді рижики і залити їх гарячим маринадом. Банки з рижиками герметично закупорити.
  • Поставити банки на кришки, для додаткової стерилізації щільно укутати теплим пледом і після повного охолодження мариновані з цибулею рижики перенести на зберігання в темне прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь