Мариновані рижики з насінням гірчиці

Мариновані рижики з насінням гірчиці і додаванням в маринад інших прянощів буде у вас делікатесної закускою і не тільки за рахунок особливого пряного смаку, адже зібрати багато рижиків не завжди виходить, та й гриби уварюються, і з 1 літра грибів залишається тільки 380 грам заготовки. У цьому рецепті маринуємо молоді рижики і зі стерилізацією, щоб добре зберігалися.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Свіжозібране молоді рижики акуратно очистити від лісового сміття, скласти їх в окремий посуд і на 15 хвилин залити холодною водою. Потім гриби дбайливо, щоб залишилися цілими, промити під проточною водою.
  • Чисті рижики розрізати на половинки, щоб виключити червиві екземпляри, перекласти в каструлю для варіння.
  • Додати до рижикам промиті парасольки кропу, лаврові листи і насипати по половині чайної ложки гірчиці в зернах і насіння коріандру.
  • Потім додати до грибів сіль.
  • Залити рижики літром холодної води і каструлю поставити на середній вогонь.
  • З поверхні закипілих грибів зняти всю пінку, щоб маринад залишився прозорим. Варити рижики в маринаді 10-12 хвилин. За цей час вони повинні осісти на дно, що говорить про готовність грибів.
  • Зварені рижики разом з прянощами шумівкою перекласти з каструлі в окремий сухий посуд. Грибний відвар можна використовувати для супу або соусу.
  • Налити до них столову ложку яблучного оцту і добре перемішати.
  • Потім рижики перекласти в чисту банку і ложкою їх ущільнити.
  • Долити в банку до рівня плічок грибний відвар.
  • Банку з маринованими з насінням гірчиці рижиками, простерилізувати протягом 10 хвилин, герметично закупорити, поставити на кришку і після охолодження прибрати на зберігання в будь-яке холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь