Виноград в сиропі на зиму

Взимку неможливо знайти багато ягод і фруктів, які хотілося б додати в десерти. Приготовані вами солодкі страви не повинні від цього страждати. Ось чому варто подумати наперед і зробити заготовки ще влітку. Закрийте виноград в сиропі на зиму, тоді ваші десерти навіть в найхолоднішу пору будуть як ковток Сонця.

Для такої заготовки Ви можете брати виноград будь-якого сорту. Підійде як білий, так і синій, як з кісточками, так і без них. Це вже на ваш розсуд. Знайте, що в будь-якому випадку результат буде неймовірно смачним!

Як закрити виноград в сиропі на зиму

Якщо у вас ягоди вже дуже солодкі, відрегулюйте кількість цукру, що додається в банку, самостійно. Також рекомендуємо при такому розкладі додати до винограду ще 2 часточки лимона. Так ви подаруєте настільки ароматному ласощів легку кислинку і цитрусову нотку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
35 хвДрук
  • Гарненько промиваємо виноград під проточною водою. Відокремлюємо ягоди від гілочок.
  • Ретельно миємо банки. Наповнюємо їх до верху виноградом.
  • В кожну банку всипаємо столову ложку цукру. Заливаємо гарячою водою.
  • На дно каструлі поміщаємо рушник. Потім викладаємо банки так, щоб вони не торкалися один до одного. Прикриваємо їх кришками.
  • Наливаємо воду кімнатної температури. Відправляємо на вогонь.
  • Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин. Потім виймаємо банки і закочуємо. Перевертаємо їх догори дном. Укутуємо ковдрою і даємо повністю охолонути.

З такої ягідної заготовки виходить дуже смачний компот. Потрібно лише відкрити баночку і перекласти її вміст в каструлю. Потім варто влити 1,5 л чистої води і при необхідності додати цукор. Далі потрібно довести все до кипіння. Вуаля – ароматний виноградний компот готовий! Використовуйте ягоди таким способом або ж додавайте їх в десерти. Кекси з виноградом в цукровому сиропі виходять особливо смачними. Експериментуйте і діліться з нами своїми результатами!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь