Взимку неможливо знайти багато ягод і фруктів, які хотілося б додати в десерти. Приготовані вами солодкі страви не повинні від цього страждати. Ось чому варто подумати наперед і зробити заготовки ще влітку. Закрийте виноград в сиропі на зиму, тоді ваші десерти навіть в найхолоднішу пору будуть як ковток Сонця.
Для такої заготовки Ви можете брати виноград будь-якого сорту. Підійде як білий, так і синій, як з кісточками, так і без них. Це вже на ваш розсуд. Знайте, що в будь-якому випадку результат буде неймовірно смачним!
Як закрити виноград в сиропі на зиму
Якщо у вас ягоди вже дуже солодкі, відрегулюйте кількість цукру, що додається в банку, самостійно. Також рекомендуємо при такому розкладі додати до винограду ще 2 часточки лимона. Так ви подаруєте настільки ароматному ласощів легку кислинку і цитрусову нотку.
- Виноград білий 1 кг.
- Виноград темний 1.5 кг.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Вода за смаком
- Гарненько промиваємо виноград під проточною водою. Відокремлюємо ягоди від гілочок.
- Ретельно миємо банки. Наповнюємо їх до верху виноградом.
- В кожну банку всипаємо столову ложку цукру. Заливаємо гарячою водою.
- На дно каструлі поміщаємо рушник. Потім викладаємо банки так, щоб вони не торкалися один до одного. Прикриваємо їх кришками.
- Наливаємо воду кімнатної температури. Відправляємо на вогонь.
- Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин. Потім виймаємо банки і закочуємо. Перевертаємо їх догори дном. Укутуємо ковдрою і даємо повністю охолонути.
З такої ягідної заготовки виходить дуже смачний компот. Потрібно лише відкрити баночку і перекласти її вміст в каструлю. Потім варто влити 1,5 л чистої води і при необхідності додати цукор. Далі потрібно довести все до кипіння. Вуаля – ароматний виноградний компот готовий! Використовуйте ягоди таким способом або ж додавайте їх в десерти. Кекси з виноградом в цукровому сиропі виходять особливо смачними. Експериментуйте і діліться з нами своїми результатами!