Мариновані помідори з виноградом на зиму

Мариновані помідори з виноградом на зиму

У тому році закатала 10 літрових банок за цим рецептом. Вийшло дуже ошатно і красиво. 5 залишила собі, а решту роздала рідним: сину, доньці та батькам. Що вам сказати? Вони так нахвалювали мої мариновані помідори з виноградом, що в цьому році роблю в 3 рази більше, щоб всім вистачило!

Нижче вказано кількість інгредієнтів на 2 літрові баночки. Так, для проби. Але, я впевнена, що ці в міру гострі, пряні помідори упереміш з виноградом стануть улюбленцями у вашому домі. Тільки уявіть, як ввечері до запеченої картопельки з м’ясом ви подаєте цю смакоту.

Чому помідори з виноградом – краще рішення на зиму

Такі помідори не тріскаються і не лопаються. Кислоти в них помірно, а ось солодощі досить. Якщо любите, щоб було навпаки, додавайте спеції з цукром на свій смак. Для більшої пікантності я кладу трохи листя базиліка. Він дає помідорам просто непередаваний аромат.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
45 хвДрук
  • Помийте дві банки об’ємом 1 л кожна (стерилізувати не треба). На дно покладіть по одному зубчику часнику, нарізаного тонкими пластинами.
  • Помідори розріжте навпіл і щільно утрамбуйте в банки трохи вище середини.
  • Потім покладіть виноград, а зверху знову помідори.
  • Залийте банки 1 літром окропу доверху, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин.
  • Потім злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, все перемішайте і доведіть до кипіння.
  • У банки додайте перець горошком, запашний перець, лимонну кислоту і залийте все тільки що киплячим розсолом.
  • Закрийте банки кришками, добре оберніть тканиною і залиште до повного охолодження.

Зберігайте такі мариновані помідори з виноградом в темному сухому місці. Навіть в прохолодне місце прибирати їх необов’язково. Приготуйте, впевнена, вам сподобається.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь