Як приготувати домашній том ям з мідіями?

Суп том ям знайомий багатьом мандрівникам, це національна страва Таїланду та Лаосу. А ви знали, що цю чудову страву можна повторити в домашніх умовах? За цим рецептом у вас вийде смачний том ям з мідіями.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Морепродукти повністю розморозьте та очистіть. У каструлю викладіть курячу тушку, залийте її водою і поставте варитися на повільний вогонь.
  • Креветки замаринуйте в рибному соусі та лимонному соку, поставте в холодильник.
  • Креветкові панцирі опустіть в курячий бульйон, що вирує, і продовжуйте варити ще кілька хвилин. Потім бульйон процідіть і варіть ще півгодини.
  • Помідори чері промийте і розріжте навпіл.
  • Гриби шиїтаке очистіть, промийте, видаліть ніжки і наріжте капелюшки часточками.
  • Зріжте кінчики лемонграсу та відбийте його тильною стороною ножа. Листя лайма розімніть руками. Корінь галангала наріжте платівками.
  • Перець чилі очистіть від насіння.
  • На сковороді розігрійте олію, викладіть пасту том ям і злегка обсмажте її.
  • Потім додайте лемонграс, листя лайма та корінь галангалу, продовжуйте смажити 2-3 хвилини. Потім основу для супу перекладіть у бульйон.
  • У каструлю видавіть сік одного лайма.
  • Варіть суп 10 хвилин, після цього додайте перець чилі та гриби, варіть ще 2-3 хвилини.
  • Далі додайте рибний соус, помідори чері та кокосове молоко.
  • Через пару хвилин викладіть у суп морепродукти, варіть том ям до їхньої готовності.
  • Наприкінці додайте рубану кінзу, перемішайте і знімайте каструлю з вогню.

Розлийте суп по тарілках, сервіруйте порції мідіями та подавайте на стіл.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь